BIRKENES/OSLO: — Dette er jo heilt villt, og blir bare mer og mer spennende, sier Kjetil Windsland (16), som er en av arrangørene av bussturene som hver lørdag ekspederer Venkes heiagjeng fra Birkeland til Oslo.

Artig tur hjem

Windsland og resten av gjengen satte seg like etter sending i bussen for å returnere til Sørlandet etter en vellykket heiatur til hovedstaden. Både han, medarrangør Martin Litwicki og turdeltaker Thea Frikstad har denne helga vært på sin fjerde tur for å oppleve Korslaget.

— Det blir jo nå færre og færre kordeltakere igjen, og faren er større for at Team Venke kan ryke ut, men jeg tror hun kan komme helt til topps, hevder Windsland, som så vidt fikk snakket med Venke Knutson før bussen kjørte avsted.

— Hun hilser til alle på Sørlandet og takker for alle stemmer, sier Windsland.

Klokka 20.00 startet sendinga, og i kveld sang Team Venke «When The Starts Go Blue», som Knutson tidligere har sunget sammen med Kurt Nilsen.

Marius Botn Topland (12) og Merete Aanesland (12) var de første som møtte opp på bussholdeplassen lørdag formiddag. Foto: Kurt Meihack Engen. Første som møtte opp

Det var Team Vinni som måtte forlate konkurransen lørdag kveld.

— Jeg ble skikkelig forstøkt nå når jeg hørte det var de som røyk ut, sier Windsland.

Ettersom nok et lag - og dermed tilhørende heiagjeng - er ute av konkurransen, håper Windsland at man kommende helg kan få kjøre dobbel landning borkiser til Oslo.

— Ja, jeg håper det. Satser på at vi kan kjøre to busser neste helg, det burde være mulig, sier han.

Mange vil se

I formiddag forlot den fullstappede bussen Birkeland sentrum. Innhold: Borkiser som ville se showet i tv-studio i kveld.

— Vi har lange ventelister, og vi kunne sikkert fyllt opp minst to busser, sier kulturleder i Birkenes kommune, Wenche Flaa Eieland til fvn.no.

- Topp stemning

Hver eneste lørdag siden Korslaget startet har ivrige borkiser satt seg i bussen inn mot hovedstaden.

Reiselederne Kjetil Windsland (16) og Martin Litwicki (15) er kanskje de ivrigste. De forteller om optimistisk og topp stemning på bussen inn til Gardermoen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Kurt Meihack Engen)

— I kveld skal det heies og stemmes, lover de.

«Hva skal vi gjøre uten Team Venke»

Med både flagg og bannere har de vært med hver helg siden starten av «Det store korslaget», for å heie frem Birkelands-koret. Og entusiasmen har ikke gått ubemerket bort i TV2. Ifølge Windsland er kanalen svært godt fornøyd.

— Produksjonsteamet spør oss hva de skal gjøre hvis Team Venke ryker ut. Det blir nok færre tilskere da, sier Windsland.

Tilsammen regner de med å være opptil 80 personer som heier og ikke minst stemmer.

— Det er mange her som stemmer over hundre ganger, sier Windsland.

Det spares med andre ord ikke på pengene.

— Nei vi håper jo på å gå videre, og da blir det fest igjen. Men vi er også fornøyd med å ha gått så lang, og slått ut lagene fra Oslo og Bergen, sier de.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ida-Helen Mellingen Andersen (12) og Marita Windsland (12) gleder seg. (Foto: Kurt Meihack Engen)

Ventelister i Birkeland

— Det er jo veldig moro dette, og vi har lagd ventelistesystemet slik at flest mulig får bli med på minst én tur, sier Flaa Eieland.

Det er begrenset publikumsplass i Oslo som er årsaken til at kun én buss settes opp hver helg. Bussen drar klokka 12, og returnerer til Sørlandet straks etter avsluttet tv-sending.

— Vi er hjemme igjen i 4-tiden på natta, sier Flaa Eieland.

Bussen som tar borkisene til Oslo, har plass til 50 passasjerer. I Oslo venter enda flere fans, slik at det totalt altså blir cirka 80 supportere. Og oppfordringen fra Windsland og co er klar.

— Stem Team Venke!