Lene Nystrøm har sin filmdebut i Ole Borendals nye thriller, som åpnet sist helg i Danmark. Men så få som 5235 dansker fikk med seg filmen.

Besøkstallene må betegnes som skuffende, med tanke på at «Fri os fra det onde» skal prøve å tjene inn budsjettet på 25 millioner kroner, skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

De nevner i samme slengen at det gode været nok har sin del av skylden for at danske kinoer generelt var dårlig besøkt denne helgen.

Startet i motbakke

«Fri os fra det onde» slet dessuten ekstra hardt allerede før premieren fordi Nordiske FIlm ifølge Jyllands-Posten valgte å ikke viser filmen i 15 av sine 16 kinoer rundt i de største danske byene.

— Selvfølgelig innvirker saken med Nordisk Film på billettsalget, da mange publikummere ikke får mulighet til å se filmen når den ikke settes opp på flere av kinoene i Danmarks største byer. Bornedals filmer er dessuten ikke kjent for å være laget med tanke på de store kommersielle massene, men et heller noe «smalere» publikum, sier Lene Nystrøms manager, Ole Fr. Jonsbråten til vg.no.

«Svage» anmeldelser

Filmen har fått det Jyllands-Posten kaller for «svage» anmeldelser i de største danske avisene. Men langt bedre i andre medier.

Aqua-Lene er også aktuell med en sentral rolle i den norske filmen «Svik» hvor hun skal spille nattklubbsangerinne.

– Da castingansvarlig ringte meg og fortalte at jeg hadde fått rollen som Eva Karlsen, ble jeg veldig rørt, sa Lene Nystrøm (35) da nyheten om filmen ble kjent.