Musikkprodusenten Phil Spector (69) ble i forrige uke dømt til minimum 19 år i fengsel for å ha drept skuespilleren Lana Clarkson.

Ifølge britiske medier har Spector fått lov å beholde både laptop og iPod på cellen. Og på Twitter kan man lese 69-åringens betraktninger om fengselslivet.

Tok parykken

Stjernen hevder at han ikke får noen spesialbehandling bak murene. Helt krise var det forrige fredag, da fengselsvaktene tok fra ham parykken:

— Som om det ikke var ille nok at jeg blir sperret inne i 19 år, så har jævlene til og med konfiskert parykken min, skriver Spector, som i mange år har vært kjent for sin overdådige hårpryd.

Kompis med kakerlakk

Spector forteller videre at han er blitt kompis med en kakerlakk han har døpt Wilson. I andre poster funderer han over egen mental helse, og konkluderer med at han nok er ”relativt gal”.

Men han nekter å bli deprimert, noe han anser som en ”bortkastet følelse”.

Skutt i hodet

Lana Clarkson ble funnet død i Spectors hjem 3. Februar 2003. Hun var skutt i hodet bare timer etter at de to møttes for første gang, i en nattklubb hvor Clarkson arbeidet.

Spector ble tiltalt for drapet samme år. I rettssaken i 2007 greide ikke juryen å komme frem til en kjennelse. Men i april i år ble Spector omsider funnet skyldig i drapet.

- Holder på å bli gal

I timene før straffeutmålingen ble offentliggjort, kunne følgesvennene på Twitter lese følgende fra Spector:

— Jesus, jeg holder på å bli gal her.

Og:

— I dag får jeg vite hva som er min skjebne. Hadde vært kult om dommen blir avvist og de slipper meg fri. Tror dog neppe det vil skje.

Ifølge Daily Telegraph har amerikanske fengselsmyndigheter annonsert at 2,5 millioner fanger vil ha tilgang til e-post innen 2011.

Foto: AP