OSLO: Jon Gelius har lang fartstid i NRK, og bred redaksjonell TV-erfaring. Nå får han ansvar for alle nyhetssendinger i nyhets og aktualitetskanalen i NRK2 samt Dagsrevyen 19, 21 og Kveldsnytt i NRK1. Allsidig bakgrunn Tidligere har Gelius jobbet som nyhetsreporter i fjernsynet både med politikk, økonomi og samfunnsliv. Han har også vært programleder for ”Sommeråpent” og NRKs direktesendte ”Folkemøter” med politikerdebatter foran stortingsvalget i 2001. Gelius er utdannet ved Norsk Journalisthøgskole, og har også bakgrunn fra avis og radio.

— Jon har den journalistiske tyngden og det brennende engasjementet som vil bidra til å styrke og utvikle fjernsynsnyhetene i NRK, sier nyhetsredaktør Grete Gynnhild-Johnsen.

Hun gleder seg til å samarbeide med Gelius.

Ydmyk - Han har mange spennende tanker om hvordan NRK som flermedielt hus fortsatt skal ha grep om hele nyhetsbildet innenfor radio, tv og nett.

Gelius ser frem til å ta fatt på jobben.

— Det er med ydmykhet jeg tar fatt på jobben som sjef for Norges viktigste nyhetsprogram på TV. Jeg ser frem til å være med og videreutvikle fjernsynets ulike nyhetssendinger gjennom døgnet slik at vi befester posisjonen som førstevalget til norske TV-seere, sier Jon Gelius.