KRISTIANSAND: — Problemet med betalingen skyldtes en misforståelse i kontrakten. Vi har nå fått betaling, og gleder oss til videre festival, sa Henning Kristiansen, daglig leder i Pro Sec, under tirsdagens pressekonferanse.

Sikkerhetsselskapet hadde ikke fått betalt for sine tjenester, men Kristiansen avviser at det på noe tidspunkt var snakk om noe dramatikk. Pro Sec var imidlertid klare til å trekke sine folk ut fra festivalområdet dersom ikke pengene kom, noe som hadde fått alvorlige konsekvenser for festivalen.

Ga utsettelse

— Før festivalen ble vi enige med Arild Buli om å få utbetalt penger i dag. Vi ga ham to dager utsettelse fordi vi vet at det er vanskelig å få penger før billettinntektene begynner å komme inn, sa Henning Kristiansen til fvn.no før pressekonferansen.

- Hva skjer hvis dere får en dags utsettelse?

— Det kan vi leve med, sier Kristiansen, som likevel var klar i sine krav.

— Det er viktig å få dette avklart. Det nytter ikke å leke butikk i våre dager. De tidene er over, sier han.

- Alle skal få betalt

Avklaringen kom, og både Kristiansen og festivalsjef Arild Buli møtte smilende til pressekonferansen. De uttrykte at mediene hadde blåst saken utav proporsjoner.

Buli la til på pressekonferansen at ingen kreditorer behøver å frykte at Quart ikke betaler det de skylder.

— Alle skal få betalt etter Quart 09, slo Buli fast.

Pro Sec har ansvaret for sikkerheten på festivalen, og stiller med totalt 32 vakter. Kristiansen vil ikke komme med et nøyaktig anslag på hvor mye de koster Quart, men sier følgende:

— Jeg har 32 mann i jobb på Quartfestivalen. I lønnsutgifter koster det 100.000 kroner per dag. Det er ikke et galt anslag. I tillegg kommer boutgifter og utstyr som er leid inn av underleverandører, sier Kristiansen til fvn.no.

Ikke fornøyd med logistikken

Den første dagen av Quart gikk ikke uten problemer. Først måtte åpningen av festivalområdet utsettes på grunn av forsinkelser i oppsetting av gjerder og andre ting. I går kveld måtte mange stå i ølkø i lengre tid.

Dette blir ifølge Buli utbedret i dag.

— Jeg er ikke fornøyd med logistikken. Det er flere ting vi skal gjøre noe med, blant annet ølserveringen, sa Buli.

Problemet med lange ølkøer skyldes ifølge Buli mangel på frivillige.

— Vi har manglet en del frivillige som ikke har stilt opp. Om det er sabotasje eller hva det er vet jeg ikke, men det må de nesten svare for selv, sa Buli, som la til at han ikke angret på at han satset på å få Quartfestivalen på fote igjen.