Kate Winslet spiller den kvinnelige hovedrollen i «The Reader», en britisk film basert på boken med samme navn. Rollefiguren krevde at Winslet måtte eldes 30 år i deler av filmen, en utfordring stjernen tok på strak arm.

– Jeg hadde ingenting imot å se meg i speilet og se et gammelt skinn. Det ga en ekstra dimensjon til karakteren, sier hun til Daily Express.

Krig

Filmen finner sted i årene etter andre verdenskrig, og Winslets rollefigur må forsvare seg mot påstander om krigsforbrytelser. Ralph Fiennes har den mannlige hovedrollen, og begge har blitt lansert som Oscarkandidater for sine innsatser. Winslet var påtenkt rollen fra starten av prosjektet men måtte først si den fra seg. Nicole Kidman overtok men hun måtte kaste inn håndkleet da hun ble gravid. Da hadde Winslet fått rom i kalenderen igjen og tok over rollen.

Gammel

Sminken var til tider problematisk.

– Sminken var vanskelig å ha på seg og var svært ubehagelig. Den var på tennene, øynene, hendene, føttene og kroppen. Og det tok sju timer å få den på, sier hun.

Filmen har premiere i Norge i mars neste år.

David Kross, Kate Winslet og Ralph Fiennes poserer i forkant av premieren i New York. Filmen kommer ikke til Norge før mars neste år. Foto: AP Foto: Scanpix

Her er traileren: