KVINESDAL: — Vi er svært stolte over å få presentere vår fredagsheadliner, som er ingen ringere enn selveste Manowar, skriver Norway Rock Festival i en pressemelding.

Bandet er omtalt som det mest høylytte bandet på planeten, og hevder selv de har rekorden med 129.5 desibel. Bandet fikk rekordtittelen i Guinness rekordbok i 1984, men Guinness har siden utelatt kategorien. Årsaken skal visstnok være at de ikke ønsker å oppmuntre til hørselskader.

Manowars siste album heter Gods of War, og kom ut i 2007. Bandet er i gang med et nytt album, som etter planen kommer ut i juni 2009. Det kan dermed være duket for nye klassikere på Øyesletta, i tillegg til gamle slagere som "Carry On", "Fighting the World", "Kings of Metal", "Black Wind, Fire and Steel" og "Blow Your Speakers".

Heavy metal-bandet ble dannet i 1980, og har siden tilegnet seg en lojal tilhengerskare. Bandet har gjort seg bemerket ved en kompromissløs tilnærming til metallsjangeren, og går ikke av veien for pompøsitet og et snev av stormannsgalskap. Noe som også kommer frem i diverse intervjuer. Som i Joey DeMaios uttalelse til Rock Hard Magazine i 2006:

«Jeg tror på fansen. Jeg tror på metal mer enn noen du noen gang har møtt. Og en ting til. Jeg er villig til å dø for heavy metal. Er du?»

Opptredenen i Kvinesdal skal være den eneste i Skandinavia sommeren 2009. Festivalen har forsøkt å huke tak i amerikanerne siden 2006, men lyktes først i år.