Men siden vi vet at «så levde de lykkelig alle sine dager» egentlig ikke fins, er vi mer spent på fortsettelsen enn noensinne. Fredag er det premiere på spillefilmen «Sex and the city — The Movie».

Selv nå, mange år etter at tv-serien «Sex og singelliv» ble fullført, snakker alle om hvor mye den har betydd i populærkulturen. Hvordan serien skapte mote både for klær, sko og drinker, hvordan den for alltid flyttet offentlighetens grenser for hvordan kvinner kunne tillate seg å leve ut seksuallivet sitt, for hvordan kvinner snakket om sex - og for hva slags liv kvinner drømte om. For første gang viste en serie at det å være single ikke bare var en mulighet for kvinner, det kunne også være et attraktivt alternativ til den tradisjonelle drømmen om hus, mann og barn.

Egentlig ble ikke disse tankene skapt av tv-serien. I virkeligheten hadde mange kvinner levd slik og tenkt slik lenge, bare uten at den amerikanske offentligheten var klar over det.

Men først og fremst er «Sex og singelliv» en uhyre morsom og underholdende tv-serie for kvinner å drømme seg bort i og kjenne seg igjen i. Vel så viktig som klærne, skoene og mennene er skildringen av det nære og trofaste vennskapet mellom disse fire suksessrike og glamorøse kvinnene. For ikke å snakke om skildringen av New York City, som ofte nevnes som den femte hovedrolleinnehaveren i filmen. Hva denne serien har betydd for kvinners ønske om å dra på storbyferie til New York er helt ubetalelig.

Hele tiden siden 2004 har en fortsettelse på serien vært etterlengtet. Nå er den her - og spenningen og interessen rundt filmen tyder på at historien både har tålt tidens tann og at det fortsatt er et stort, umettet behov for fiks, morsom og gjenkjennelig underholdning rettet mot voksne kvinner.

S & S før og nå

Er du en av dem som verken eier skoesken med alle sesongene på dvd, ikke har sett de utallige reprisesendingene på dvd, men likevel vil vite hvordan det går videre? Her er en liten oppfriskning av hvordan serien sluttet, og hvor våre kjære venninner befinner seg når filmen starter. Over tre år er gått:

Carrie: Spaltisten fikk endelig Mr. Big, som hadde vært hennes uoppnåelige badboy-riking gjennom seks sesonger. Nå heter Mr.Big John James Preston, og han og Carrie bor sammen på 5th Avenue.

Samantha: PR-sjefen var på vei til å bli frisk av brystkreft, og var sammen med den unge, superhotte skuespilleren Smith. Nå har hun flyttet til Los Angeles med ham, men lengter tilbake til New York og singellivet.

Charlotte: Gallerieieren hadde giftet seg med sin skilsmisseadvokat Harry, og ventet på å få adoptere en datter fra Kina. Nå har datteren blitt ganske så stor.

Miranda: Advokaten flyttet til Brooklyn med mannen Steve, sønnen Brady og Steves demente mor. Nå er hun fortsatt gift, strever med tidsklemmen og forsømmer ekteskapet.