KRISTIANSAND: — Det var så fett, det, utbryter trommeslager Karl Oluf Wennerberg (38) fra Vennesla til fvn.no.

LES KONSERTANMELDELSEN HER: Storslagen svanesang på Sør Arena

Han snakker om a-has avslutningskonsert på Sør Arena lørdag. Da dundret venndølen løs på trommesettet sammen med a-ha, Norges største popsuksess, foran 15.000 publikummere. Han er på sin andre og siste turné som trommis for a-ha, og forteller at trommestikkene skalv ekstra ved tanken på å spille foran venner og familie i Kristiansand.

– Ja, det var stort. Jeg var ekstra nervøs og hadde mer spenning i kroppen, jeg må innrømme det. Jeg kommer til å tenke tilbake på dette som en syk opplevelse, sier han.

Guttedrøm i oppfyllelse

Siden venndølen hørte a-ha-sangen «The Sun Always Shines on TV» for første gang for mange år siden, har han drømt om å spille med a-ha. Under «Foot of the Mountain»-turneen i fjor, ble guttedrømmen virkelig.

– Da jeg var 15, sa jeg: Jeg skal bli best – og en dag skal jeg spille med a-ha. Jeg hadde lærreimer rundt håndleddene, og syntes Morten Harken så tøff ut, sier han.

I går presenterte Magne Furuholmen trommeslageren fra scenen to ganger, hvor han blant annet ropte:

– Trommeslageren vår er helt fantastisk, og han er faktisk på hjemmebane nå!

– Ja, det var litt humor, at jeg er en lokal «kid» på hjemmebane og greier, sier Wennerberg, som allerede er på vei tilbake til Oslo igjen.

Trosset regnet

For a-has avslutningsturné er på langt nær ferdig. Nå venter innspurten, med fire konserter i Norge og 35 konserter i Europa.

– Jeg kjenner konsertene i kroppen. Tenk deg at du springer i vann til livet. Så tungt er det å være trommeslager når alt er vått, sier han, og forteller at han er imponert over at sørlendingene trosset regnværet.

– Publikum sang høyt og lagde god stemning selv om regnet høljet ned. Det var stas. Magne (Furuholmen) var superhappy etterpå, og Morten (Harket) syntes det var spesielt, siden Kristiansand delvis er hjemmebane for ham, sier han.

Tappet for krefter

– Du spilte for noen av dem som har ventet på a-ha-konserten i flere år. Hvordan føles det?

–Det sier noe om hvor mye a-has musikk kan bety for folk, og sånn har det vært siden jeg dro ut med dem. Jeg må jo forholde meg til at fans fra Argentina, Tyskland, Japan og Brasil følger bandet på turneene, sier trommeslageren, som tidligere har jobbet med artister som Lene Marlin, Secret Garden, Bel Canto, Maria Arredondo og The Apparatjik (Magne Furuholmens sideprosjekt).

– Nå trenger jeg en dobbel espresso for å komme meg. Jeg har gått svanger med denne konserten i ganske lang tid, og selv om det er en god forløsning når den nå er over, er jeg tappet for krefter, sier han.