Forrige uke gikk Cato Alexander Eikeland videre til finalen i «Norske Talenter», der han fikk stemmene til Mia Gundersen, Omer Bhatti og Lisa Stokke.

— Det er noe av det sykeste jeg noensinne har opplevd. Da Lisa sa navnet mitt, skrek jeg og slapp hendene rett ned. Jeg hadde ikke forventet det, og jeg var veldig nervøs og usikker, forteller Eikeland på telefon fra Oslo.

- Snudd opp ned

Han er tilbake i hovedstaden for å forberede seg til finalen. Et fellesnummer med finalistene skal øves inn, men han skal også øve på låten han skal fremføre, «Confused», som han har skrevet selv.

— Gjennom hele konkurransen har jeg fremført låter som handler om meg selv og andre, men «Confused» handler bare om meg. Den handler om hvordan ting har eksplodert, og hvor fort ting har skjedd. Så fort du blir oppfattet som kjendis, så vil alle ha noe med deg å gjøre. Det er så rart. Ting har blitt snudd helt opp ned i løpet av fire dager. Jeg er litt confused (forvirret), forklarer Eikeland. Her kan du høre finalelåta:

I semifinalen fremførte han låta «Reality» som handler om mobbing. I forkant fortalte Eikeland til Fædrelandsvennen at han håpte den kunne hjelpe andre. Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg:

— Det har vært massivt, og flere har kommet med sine historier til meg. Jeg treffer så mange folk på gata, på butikken, og på bussen, og får kun positive tilbakemeldinger.

- Sinnssykt god

Responsen var også positiv fra dommernes side:

— Du viser at hevnen kan være søt! Du er en sinnssykt god rapper, og jeg liker at du er samfunnsbevisst. Du må fortsette med dette og med å dele budskapet ditt, sa Mia Gundersen om opptredenen.Omer Bhatti var også overbevist, men mente at rytmen i låta var litt enkel.

- Vil du gjøre noe med rytmen i finalen?

— Jeg tar med meg alle tilbakemeldinger. Målet mitt med denne konkurransen har vært å få navnet mitt ut, og derfor har jeg fokusert mer på tekstene enn det tekniske. Nå har jeg prøvd å gjøre noe med rytmen, og det er ikke så ensformig som tidligere.

- Håper på det beste

Tross mange gode tilbakemeldinger, tror ikke rapperen at han kan vinne konkurransen:

— For å være helt ærlig, så tror jeg at jeg har en veldig liten sjanse. Men det er øyeblikk der jeg tror at det er håp. Jeg går inn uten forventninger, men håper at det beste skjer. Jeg skal gi alt jeg har!