OSLO: I en direktesending i Dan Børge Akerøs underholdningsprogram kjemper hun mot fire andre unge talentfulle kunstnere. Kommer hun videre til semifinalen har hun muligheten til å vinne store pengepremier. Marika satser på å bli god og nervøs før hun skal i ilden.

— Jeg håper jeg blir nervøs før sendingen! Da blir det mye mer følelse i fremføringen. Når jeg tenker over det, har jeg gått rundt og vært temmelig gira de siste dagene, sier hun oppglødd rett før prøvene til sendingen fredag.

Inspirert av sigøynere

21-åringen har utdannelse i medievitenskap, med hovedvekt på kjønn og feminisme. Men musikken ligger hennes hjerte nærmest og Marika karakteriserer originalt nok musikkstilen sin som "gipsy-pop".

— Jeg blander pop og folkemusikk. Jeg har hørt mye på sigøyner-musikk og øst-europeisk folkemusikk og er blitt veldig inspirert av det. Derav " gipsy-pop", forklarer Marika.

Fascinasjonen for sigøyner-musikk startet da hun ble med journalist-foreldrene på en reise for en god del år siden. De skulle skrive bok om sigøynere, og den unge og musikkfrelste Søgne-jenta ble fullstendig betatt av folkeslagets intense musikk. Vinner hun penger i " Kjempesjansen", er hun heller ikke i tvil om hva de skal gå til.

— Jeg skal først og fremst bruke en eventuell pengepremie til å utdanne meg til lydtekniker fordi jeg vil produsere min egen musikk. Deretter vil reise, både i Norge og utlandet og høre på og lære mer om folkemusikk, sier Marika til fvn.no.

Startet tidlig

Det unge talentet startet musikkarrieren tidlig. Som 13-åring hadde hun sin første opptreden for et publikum, men allerede som 5-åringen begynte hun å skrive tekster. 11 år gammel var hun i gang med å komponere sine egne låter. Etter det har det både blitt Ungdommens kulturmønstring og NM i Rock, hvor hun ble kåret til beste kvinnelige vokalist som 14-åring!

Låta "Igjen" karaketeriserer Marika som en sår kjærlighetsballade. En tekst som handler om hvordan kjærligheten lurer og leker med folk.

— Den handler om kjærlighet man egentlig ikke ønsker å ha... Tvangskjærlighet på en måte. Hmmm... kort fortalt om en gutt som er veldig forelsket i meg, men som jeg ikke har de samme følelsene for. Men så er det vanskelig å få sagt det fordi man ikke ønsker å såre en god venn..., sier Marika.

Er dette selvopplevd kanskje?

— He he, ja det er jo det... Og det er bra at man kan bruke slike opplevelser til noe kunsterisk og positivt, sier Søgne-jenta.

Les mer om Marika i Fædrelandsvennens lørdagsutgave.