KRISTIANSAND: Under dagens pressekonferanse konkluderte Quart-ledelsen med at det har vært en vellykket festival på alle punkter.

— Skal jeg oppsummere i en setning vil jeg si: Ekstremt godt gjennomført, sier pressesjef Kjersti Vikør, før hun utdyper:

— Alle artistene har kommet på scenen til riktig tidspunkt, og vi har gjennomført festivalen på en prikkfri måte.

Festival- og musikksjef Jørgen Skauge konkluderte med at det har vært en uke spekket med fantastiske festivalopplevelser. Om årets program, som til tider har blitt sterkt kritisert for å være for traust og lite spennende, hadde han følgende å si:

— Vi har vært godt fornøyd med programmet hele veien, og er det fremdeles. Det har vært en kjempebra festival, og til neste år satser vi på enda bedre booking og en enda bedre festival.

VIDEO: Siste pressekonferanse fra Quart

Skryter av festivalstemningen

Skauge skrøt også av den gode stemningen.

— Jeg ønsker å rose den gode festivalstemningen, som ikke har stått tilbake for tidligere år. Spesielt ønsker jeg å takke de frivillige som har slitt og jobbet i regnet.

Nettopp regnet har vært en viktig ingrediens på årets Quartfestival. Uten at ledelsen så på det som noe stort problem.

— Når bandet går på scenen, glemmer folk regnet. Det er godt å se at publikum trosser regnet for å få med seg konsertene, sa Skauge.

— Jeg er vestlending, så jeg synes ikke det har vært så ille. Men jeg skjønner at to uker med regn ikke er vanlig kost her nede, tilføyde Vikør.

Får takkebrev

Pressesjefen innrømmer likevel at regnet har hatt betydning for salget.

— Når det gjelder salget av dagsbilletter har det helt sikker spilt inn. Men hvis du var på The Who, så er det innlysende at folk blåser i regnet.

Onsdag ble det kjent at Cultiva måtte bidra med milliontilskudd for at festivalen skulle gå i balanse. Uten at det legger noen synlig demper på gleden i festivalinnspurten.

— Festival er risikosport. Men med alle de fantastiske musikkopplevelsene vi har hatt, har vi ikke lov til å være misfornøyd. Vi har fått masse skryt for konsertene med blant annet The Who, Timbuktu, Meshuggah og Machine Head. Noen sender oss også takkemail, sier Vikør.

Gode forhold på campen

Ifølge Vikør var forholdene også bra på campen, selv om noen har måttet flytte bort fra de våteste områdene.

— Det er vått, men det står bra til der oppe. Folk har spleiset på partytelt, og det er god stemning, sier Vikør.

Under oppsummeringen opplyste Vikør at verken skjenkekontrollen, de sikkerhetsansvarlige eller saniteten hadde noen spesielle merknader.