KRISTIANSAND: – Det går rykter om at Hove skal ha lagt inn bud på den og den artisten, men vi har ikke merket noe til det konkret. Vi har bare lagt inn ett bud på hver av artistene vi ønsker oss, og har foreløpig ikke fått beskjed om at vi må gå høyere på noen av dem, sier Jørgen Skauge, bookingsjef i Quartfestivalen.

Etter at han tok jobben som ny bookingsjef i Quart har han lagt inn bud på headliner til alle dagene i neste års Quartfestival, pluss en mengde artister i de litt lavere divisjonene.

Det vakte oppsikt da Skauge for noen uker siden proklamerte at han hadde lagt inn bud på to headlinere, hvorav minst en var enda større enn det største bandet som spilte på Quart i år: det vil si Depeche Mode.

– Det ble spekulasjoner ut av det ja, ler Skauge.

Han har ikke tenkt å lette mer på sixpencelokket, annet enn at datoene for Quart 2007 ennå er usikre. Alternativene er mandag 2. juli til fredag 6. juli, eller å følge tradisjonen og gå fra tirsdag til lørdag. I det siste tilfellet vil quarthelga kræsje med gigantiske T in the Park i Skottland, og Roskildefestivalen samtidig. Førstnevnte går fra 7. til 8. juli, mens Roskilde neste år er fra 5. til 8. juli.

Konkurrenten Hovefestivalen har lagt seg på 25. til 29. juli, midt mellom Roskilde og alle europeiske festivalers mor, nemlig Glastonbury. Mye av løpet blir tradisjonelt bestemt av hvem som kommer til Glastonbury og T in the Park. Kylie Minogue er nå nær bekreftet til Glastonbury. Er Quart interessert i Kylie?

– Ja, hva synes du? Burde vi hatt henne? Hun er en stor artist, er alt Skauge vil si om den saken. Hvem som kommer får du neppe vite med det første. Bookingsjefen regner med å slippe det første navnet «før jul».