ARENDAL: Politiet trenger mye ekstrabemanning under store arrangementer som musikkfestivaler, og i slike tilfeller har de rett til å kreve arrangørene for ekstra penger til utgiftene dette innebærer, skriver Agderposten torsdag.

Stasjonssjef Jan Sverre Krogstad ved Arendal politistasjon vil ikke røpe hvor store ekstra ressurser politiet vil sette inn under Hovefestivalen, men understreker at han ser på bruk av narkotika, trafikkavviklingen og sikkerheten på festivalområdet som de største utfordringene.

Fokus på narkobruk

— Vi retter stor oppmerksomhet mot bruk og salg av narkotika på Hovefestivalen, så ingen som driver med det, skal føle seg trygge, sier han til Agderposten.

Hovefestivalen må ut med 500.000 kroner i bankgaranti for å dekke utgiftene til ekstra bemanning, ifølge politiloven. Dette for å unngå at politiet overskrider sitt budsjett. Under store arrangementer med private arrangører, hvor ekstra bemanning kreves, sier Politiloven at politiet har rett til å kreve arrangørene for ekstra penger.

Godt samarbeid Politiet og Hovefestivalen hadde onsdag et nytt planleggingsmøte for å diskutere samarbeidet i sommer, og ifølge politistasjonssjefen har de en veldig god dialog.

Politiet i Arendal har blant annet rådført seg med kolleger i Kristiansand som har erfaring fra liknende oppdrag på Quartfestivalen.

— Vi har et godt samarbeid med Hovefestivalens vaktselskap Prosec. Vi har lyttet til deres erfaringer, og det hele ser veldig bra ut, sier Krogstad.