LILLESAND: — Jeg er ganske stum, dette var mektig kort. Men jeg må tilstå at dette var veldig moro. Jeg håper vi kan stille til ting for barn i enda mange år, sa Edle Larsen i sin takk for prisen. Og la til - med adresse til ordfører Arne Thomassen - at hun håpet de snart kunne få et lokale å være i.

Om motivasjonen for å stelle i stand husflid for store og små, sa Asbjørn Larsen det slik:

— Når du ser et barn som smiler mot deg når de har laget en ting, da orker en mye. Å få sitte midt i en flokk med unger med en kniv i neven og lage noe, det er det største.

Ekteparet Larsen fikk kommunens 29. kulturpris for et liv i husflidens tjeneste.

— Det er for den frivillige innsatsen gjennom mer enn 30 år og for at de tar vare på folkekulturen, sa ordfører Thommessen som var en av tre som hadde plukket ut ekteparet.

Edle og Asbjørn Larsen startet Lillesand husflidslag som nylig hadde 15-årsjubileum. De har vært aktive på flere plan innen husfliden og har drevet ymse kursvirksomhet. Særlig har de gjort mye for at barn skal få et tilbud. Asbjørn Larsens spikkekurs skal være viden kjent. De har også vært med i leikarring siden tidlig på 1970-tallet, og har selvsagt kombinert interessefeltene sine med lagedager for knøttene i leikarringen.