KRISTIANSAND: Svein Bjørge nektet i går å opplyse noe om organisasjonsstrukturen i Hovefestivalen.

— Jeg kommenterer ikke det før selskapet er stiftet, sier Bjørge, som er i ferd med å starte Hovefestivalen sammen med Toffen Gunnufsen og Morten Sandberg som er tidligere markedssjef i Quartfestivalen.

Dersom det er slik at Toffen er medeier eller styremedlem i Hovefestivalen har han forbrutt seg kraftig mot en paragraf i sin egen avtale med Quartfestivalen.

Fædrelandsvennen er i besittelse av kontrakten fra 2003 mellom Toffen og Quart. Rundt nyttår 2004/2005 fikk Gunnufsen ny kontrakt med endret stillingshjemmel. Fra da av skulle han kun ta seg av det kunstneriske. Sentrale kilder Fædrelandsvennen har vært i kontakt med ser ingen grunn til å tro at punktene om karens og lojalitet er endret i den nye kontrakten.

I kontrakten Fædrelandsvennen har heter det at Toffen i løpet av ansettelsen og oppsigelsestida på tre månder forplikter seg til:

«a) Ikke direkte eller indirekte å ta ansettelse i eller på annen måte arbeide for virksomheter som utøver konkurrerende virksomhet med Quart Festivalens virksomhet.

b) Ikke selv eller gjennom andre å drive eller på annen måte ha interesser (eksempelvis som vesentlig deleier/aksjeeier eller styremedlem) i virksomhet som konkurrerer med Quart Festivalen, eller som kan bidra til å gi Quart Festivalen negativ omtale eller svekket renommé.

c) Ikke direkte eller indirekte på egne eller andres vegne å gjøre forretninger som er til skade for eller i konkurranse med Quart Festivalens eller med personer eller bedrifter som er eller har vært forretningsforbindelser med Quart Festivalen.»

Videre i kontrakten heter det:

«TG forplikter seg under ansettelsestiden i Quart Festivalen og under en tidsperiode på 12 måneder etter fratreden i stillingen til ikke å medvirke til å få ansatte i Quart Festivalen til å slutte.»

Toffen: - Har ikke vært med på å etablere Den siste uka har Toffen villig bidratt til å lansere Hovefestivalen for media, og han har også uttalt at nåværende medarbeidere i Quart er velkomne til å følge med ham til Hove.

Svein Bjørge har også uttalt at uten Toffen hadde det ikke blitt noen Hovefestival.

Toffen Gunnufsen har de to siste dagene vært utilgjengelig på telefonen og har kun meddelt seg til Fædrelandsvennen via SMS.

I går fikk vi denne meldingen: «Jeg har ikke vært med å etablere konkurrerende virksomhet, men fått tilbud om fast ansettelse fra og med 1.11.06 i Topptur AS. Dette er også redegjort for til styreleder».

Quart vil ikke kommentere Styreleder Magne Aasheim Knudsen i Quartfestivalen er ikke interessert i å kommentere saken.

— Dette er et forhold mellom meg som arbeidsgiver og Toffen, og det kan jeg overhodet ikke kommentere, sier styrelederen.

Onsdag hadde han sitt tillyste «drøftingsmøte» med festivalsjefen, hvor de to tydeligvis har blitt enige om å legge lokk på den mulige arbeidskonflikten seg imellom. I forkant av møtet var styrelederen meget offensiv og antydet både avskjed, suspensjon og erstatingssøksmål som mulige utfall dersom Toffen ikke kunne sannsynliggjøre at han har opptrådt i samsvar med lovgivning og arbeidskontrakt. Nå er altså tonen en helt annen.

Styrelederen ville heller ikke si noen ting om hvorvidt innholdet i Toffens fornyede arbeidskontrakt er i samsvar med den fra 2003.