KRISTIANSAND: — Staben vil bli utvidet i form av en ny person, men det er usikkert hvilken tittel og funksjon vedkommende skal ha, sier Helge Josdal, daglig leder i Quartfestivalen.

Han vet at utvalget av bookingkompetente mennesker i Norge er meget begrenset. Quartfestivalen fikk en kjempeutfordring da festivalsjef og bookingansvarlig Toffen Gunnufsen sa opp og meldte overgang til den nye konkurrenten Hovefestivalen.

— Det er ikke særlig mange flere enn Toffen og Rune Lem hos Gunnar Eide som kan få de store, internasjonale artistene til Norge, sier Håkon Moslet, musikksjef i NRK P3. Han tror ikke han selv kunne tatt på seg jobben til Toffen, selv om han er en av landets mest profilerte musikkjennere.

— Det trengs en helt egen nese, og du må være inne i bookingmiljøet internasjonalt, sier Moslet.

Dette er også daglig leder Helge Josdal i Quart klar over. Festivalen har derfor sikret seg fortsatt samarbeid med den før nevnte Rune Lem, som også kommer til å samarbeide med andre festivaler fremover slik han har gjort i flere år.

Det finnes eksempler på at en musikkfestival kan klare seg helt fint uten en egen bookingansvarlig. Det aller ferskeste er den nylig avviklede Øyafestivalen.

Samtidig ønsker Josdal å øke bookingkompetansen til flere av Quarts medarbeidere.

— Vi ser dette som en utfordring til å tenke nytt, og det er ikke gitt at alle medarbeiderne i festivalen vil ha de samme rollene etter omorganiseringen vi skal gjennom nå, sier Josdal.

Ifølge Quartsjefen skal kun to av festivalens medarbeidere følge med Toffen til Hove. Dette til tross for at Hove-krumtapp Svein Bjørge sier «en rekke» av Quarts medarbeidere har henvendt seg til ham.

— Den ene er bookinghjelperen Peer Osmundsvaag (DJ Peer). Den andre er en kvinne, sier Josdal.

I går vakte det også betydelig oppsikt da Agderposten slo fast på førstesiden at Hovefestivalen kommer til å endre dato og likevel ikke gå samtidig med Quartfestivalen.

Overfor Fædrelandsvennen benektet Svein Bjørge dette på det sterkeste i går.

— Dette har vi aldri sagt, så vi er ganske irriterte i dag. Hovefestivalen står fast på uka 2. til 7. juli. Vi har riktignok sagt at «ingen datoer er låst i stein», og at vi må begynne å booke band før vi vet dette helt sikkert. Men vi jobber altså fremdeles mot den samme uka, sier Svein Bjørge.

Han vil ikke si noe om hvor mange Quartmedarbeidere som har snakket med ham om eventuell overgang til Hove, bare at det er snakk om flere.

Heller ikke i går ville styreleder i Quart, Magne Aasheim Knudsen si noe som helst om det videre forholdet til Toffen. Det har vært spekulert i hvorfor ikke Quart lar ham gå på dagen. Samtidig er det klart at festivalen har alt å tjene på å hindre ham lengst mulig i å starte bookingen til Hove.

— Vi skal ha et nytt drøftingsmøte i morgen (onsdag). Det er alt jeg vil si, sier styrelederen. Tidligere har han fremholdt at Toffen må sitte ut oppsigelsestiden. Dette ville han i går ikke mene noe om.

Samtidig er Svein Bjørge ikke i beit:

— Vi begynner å booke nå. Det er det Peer Osmundsvaag som gjør, opplyser Hovefestivalens fungerende daglige leder.