The Sims har solgt uhorvelig mange millioner eksemplarer fra konseptet ble lansert. Dette kom nok i utgangspunktet som en overraskelse på de aller fleste. Det kan umulig ha vært lett å se for seg at folk kom til å gå helt av skaftet over å få lov til å ta oppvasken og å gå ut med søpla på PC-en.

Like fullt, verdens mest solgte spillserie noensinne ble det, og her kommer The Sims 2 til Sony PSP. Konsollversjonene av The Sims 2 har vært mer vinklet mot oppgaveløsing og å nå mål, enn den åpne spillopplevelsen på PC, der det stort sett dreier seg om å gjøre akkurat det du vil.

I PSP-versjonen befinner du deg i utkanten av et merkelig samfunn et eller annet sted i bushen, da bilen din plutselig bryter sammen. Du må få fikset bilen, men situasjonen blir ikke enklere av at mekanikeren, bilen og sågar hele verkstedet litt etter forsvinner i løse luften. Her er det ugler i mosen.

Skal du få tilbake bilen din, blir det opp til deg å avsløre hemmelighetene til innbyggerne i Strangetown ved å prate med dem og hjelpe dem med forskjellige oppgaver. Og det er faktisk ganske morsomt. Dialogen er godt skrevet og inneholder humor på mange plan, animasjoner og grafikk er også bra.

Men problemet ligger i teknikken. Det virker som spillet ytelsesmessig er fullstendig overdimensjonert i forhold til hva PSP-en er kapabel til å levere. Alt går skikkelig tregt og det virker som om spillet ikke er ferdig. Lastetiden er helt uutholdelig, og da mener jeg ikke fra oppstart. Nei da, her må du vente på at spillet skal laste absolutt hele tiden, ikke engang dialogene kan drives videre uten at noe må lastes. Enkelte av minispillene blir også helt umulige å spille, og det blir i det hele tatt et ork å holde simmen sin i live.

Det ligger utvilsomt et bra spill et eller annet sted under alle de tekniske manglene, men man har dessverre lagt lista altfor høyt og ikke fått spillet til å «passe» i PSP-en. Det er mulig at de mest ihuga sims-tilhengerne kan ha glede av det likevel, men for meg er dette heller triste saker.

TORE SAND

Trege simmer

The Sims 2

Utgiver: EA

Sjanger: Dagliglivssimulator

Alder: 12+

Plattformer: Kun PSP