KRISTIANSAND: — Dette smaker helt fabelaktig, gliser Tengedal (26) over fileteringsknivene. Lillesands-kokken er ikke i tvil om at sushi, makiruller, rigiri, ceviche og annet sjøsnacks vil fenge folk som tar turen innom Fiskebrygga på Kulturnatta 21. april.

— Kombinert med de første innendørs konsertene noensinne i dette bygget, bare må det bli en suksess, fastslår han.

De musikalske bidragene er det kvintetten Fias'co. og Søgne Bygdekor som står for. Førstnevnte veksler mellom pop, viser, jazz og klassiske a capella-låter, mens bygdekoret byr på sviresanger à la «Dans, drikk med oss» og «Drikkevise från Grönsund».

— Jeg må innrømme at jeg er spent på akustikken. Men vi gleder oss veldig, forsikrer Monica Iren Alvestad, som stiller med rundt 20 av de 35 medlemmene i bygdekoret.

Stor spennvidde

Gleder seg gjør også Louis Holbrook, som sammen med resten av gjengen i gratisavisen Stimuli koordinerer Kulturnatta for femte år på rad. Mens arrangementet tidligere gikk av stabelen på høsten, er det i år framskjøvet til fredag 21. april. Og med nær 150 bidrag i program-kabalen har spennvidden aldri vært større.

— Kulturnatta skal gjenspeile det folk er opptatt av. Selv om vi fortsatt kan bli større, håper vi å synliggjøre mangfoldet i byen, sier Holbrook.

Forrige uke leverte han det 52 sider lange programmet til trykking, og i overmorgen vil 2000 eksemplarer være tilgjengelig på en rekke steder i sentrum. En kjapp titt på utvalget synliggjør variasjonen:

Agder Kunstnersenter følger opp fjorårets suksess, og inviterer publikum til akttegning og kunstpresentasjoner. Det blir musikalske innslag, og videoprojeksjon på Nattgalleriet (Kunstnersenterets kortvegg utendørs).

Samsen Kulturhus åpner for første kulturnatt til aktivitetsmylder på hjemmebane, og byr blant annet på filmverksted, rollespill, klatring og åpent radiostudio.

Kraftsuppe og karding

På Øvre Torv serverer Agder Vikinglag og Bronseplassen 100 liter kraftsuppe fra Oseberggryta. Publikum kan prøve seg på karding, spinning med håndtein og annen moro, og det blir visning av håndverk og spill fra fortiden. I tillegg blir det en rekke musikk- og teaterinnslag fra HiA, samt smakebiter fra musikklivet i Kristiansand.

Som i fjor kan publikum for en femtilapp motta en button som gir tilgang til alle happeningene på 30 ulike arrangementssteder. Programmet strekker seg fra kl. 16.00 til 03.00. Nytt av året er at City Train sørger for kjapp forbindelse mellom stedene som er «litt lenger unna» enn i selve bykjernen.

PS! Kulturnatta er et initiativ fra Kristiansand kommune, og blir i år arrangert for åttende gang. Billettinntektene går til videre drift av Kulturnatta.

rune.stensland@fvn.no