KRISTIANSAND: — Vi leter etter en person som kan føre kunstforeningen videre, og det er en fantastisk spennende jobb, sier foreningens styreleder Ellen Skeie Hansen til Fædrelandsvennen.

Kunstforeningen har nå søkt Cultiva om midler til utstillingstekniker og utstillingsprodusent, samt til modernisering av lokalene. Styret ønsker også at foreningen skal fremstå som et profesjonelt visningssted for samtidskunst, og bli kunsthall etter mønster fra eksempelvis Bergen.

Sponsorer. - Vi trenger en person som både er flink til å skaffe oss penger og sponsorer, og som er dyktig på kunstformidling, sier foreningens kunstneriske leder Aage Langhelle.

Nåværende daglig leder Gurli Stavrum går over i ny jobb som personalsjef i Hydramarine etter sju år i kunstforeningen. Både Langhelle og Stavrum forsikrer at de skilles i all vennskapelighet.

  • Jeg er 64 år og synes det er morsomt å kunne avslutte min yrkeskarriere på den måten. Jeg har allerede vært i kunstforeningen et par år lenger enn jeg hadde tenkt. Faglig går jeg tilbake til det som var mitt gamle arbeidsområde, jeg hadde tidligere en tilsvarende jobb i Maritime Hydraulics, sier Stavrum, som tiltrer sin nye jobb 2. januar.

— Nå har foreningen fått en svært dyktig kunstfaglig leder, og det er en viktig endring. Den nye daglige lederen vil kunne konsentrere seg om å skape liv og røre i lokalene, og jeg gleder meg til bare å være et aktivt medlem og bruker av kunstforeningen, sier hun.

Krav. I utlysningen av den nye stillingen stilles det krav både til markedsføringsevner, kunstformidling, pedagogisk kompetanse og nettverksbygging. Lederen vil dessuten ha både økonomisk og personalmessig ansvar.

— Vi har ikke millioner å rutte med og må trekke inn kunder og bedrifter som kan være med å finansiere driften, sier Aage Langhelle. Han viser til Bergen Kunsthall som kan skilte med sponsorer fra blant annet bank-, shipping-, hotell-, og medieverdenen.

— Kunstforeningen må finne et ståsted mellom Galleri Bi-Z og Sørlandets Kunstmuseum. Vi er både en stiftelse og en medlemsforening, og i løpet av de neste tre årene må vi vise at en ny modell er liv laga, sier Langhelle.

— Det blir spennende å se hvem vi kan få fatt i. Det er etter hvert blitt gode utdannelsesmuligheter innen kunstadministrasjon og kunstformidling, sier han.