SCENEVANTE: Med både pumpeorgel, oljetønner og gassmasker var det Janove Ottesen og hans orkester som regjerte på Odderøya Live i går. Foto: Kristin Ellefsen
DEDIKERT: Tyske Susi Fuchss. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: Kaizers Orchestra serverte sine største slagere, såvel som noen nye og noen veldig gamle låter foran et publikum som talte i overkant av 6000 hoder.

Bryne-bandet har i dag jobbet seg opp til å bli et fast headlinernavn på store festivaler, og i Kristiansand viste de nok en gang at de er tittelen verdige. Høydepunkter som "Tusen dråper regn" og "Ompa til du dør" runget utover i sommerkvelden og er evige konsertfavoritter som engasjerer både den dedikerte fansen og alle som noensinne har hørt Kaizers musikk på radio.

Blodfan

Enkelte Kaizer-fans går på den annen side langt for å vise sin tilhørighet til pumpeorgelkongene fra Bryne. Tyske Susi Fuchss har siden 2004 drevet fansiden kaizers.konzertjunkie.com. Torsdag var hun på plass i Bendiksbukta for å høre og dokumentere sin opplevelse av opptredenen i Kristiansand.

DEDIKERT: Tyske Susi Fuchss. Foto: Kristin Ellefsen

— Jeg tror jeg har sett dem rundt 140 ganger. Første gang var i 2003 i Tyskland, og da hadde jeg aldri hørt om dem før. Jeg ble hektet, og jeg blir aldri lei, forteller Fuchss, som har reist fra rett utenfor Stuttgart til Norge.

Lærte seg norsk

En skulle kanskje tro at en tysk dame ville snakket tysk, men Fuchss prater i vei på imponerende god norsk. At hun har lært seg det norske språket kan hun også delvis takke Kaizers Orchestra for.

— Jeg ville så gjerne forstå hva de sang og hva som stod på nettsidene deres. For en stund siden var den bare skrevet på norsk. Så jeg tok noen nettkurs og så kjenner jeg mange andre norske Kaizers-fans og har vært mye her. Men jeg hadde aldri lært meg norsk hadde det ikke vært for bandet, sier hun.

Pop med krutt

Torsdagens første artist ut på Odderøya var bergenser og popkomet, Gabrielle. Med hits som "Bordet", "Mildt sagt" og "Ring meg" lokket hun publikum til Bendiksbukta, og sakte men sikkert fyltes det på i solskinnet.

Da Lido Lido gikk på scenen som andre artist var allerede mellom 2000 og 3000 tilskuere på plass, noe som skapte en god setting for kveldens lokale helter, Honningbarna.

Til ungdommen, for ungdommen

"Til ungdommen" synger de. Og for ungdommen var de også kommet. Foran scenen stod en meget hengiven fanskare, som i løpet av konserten lot det som nesten kan sies å ha blitt en lokal parole; "Honning - Barna!" runge utover Bendiksbukta gang på gang.

Hovedandelen av publikummerne over 40 år befant seg hovedsakelig litt lenger bak, pratende og med en øl i hånda mens Honningbarna forkynte sine sinte politiske tekster fra scenen.

Funky Bernhoft

Jarle Bernhoft, som på forhånd hadde lovet over 12 ganger så mye energi på scenen som sist han spilte i Kristiansand. Forsamlingen i Bendiksbukta hadde vokst med ytterligere et par tusen da 36-åringen gikk på scenen. Med seg hadde han et elleve manns— og kvinnesterkt hoff, og den sortkledde forsamlingen serverte et show det luktet kraftig svidd av.