— Vi er veldig tilfreds med totalpakka vi får 27. juni, selv om vi jo vet at The Shins ikke er i størrelsesordenen til for eksempel Coldplay. Den tida er over at vi kunne ha så store band hver dag, sier bookingsjef Toffen Gunnufsen i Hovefestivalen.

I dag slipper han The Shins som hovednavn til onsdag 27. juni. Det amerikanske indiebandet slapp for bare to uker siden sitt første album på fem år, nemlig "Port of Morrow". The Shins i 2012 har blitt mer poppete, og Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad var begeistret og trillet terning fem. "Det blir aldri kjedelig. Hele veien styrer James Mercer og The Shins dette i land på en autoritær og elegant måte", skriver Slyngstad.

Var på Quart

— The Shins har spilt i Norge en gang før, og det var på Quart i 2004. De har maktet å fornye seg, og har blitt mindre "hemmelige" enn forrige gang de spilte her, sier Gunnufsen. Han mener The Shins balanserer onsdagsprogrammet godt mot navnene My Morning Jacket, Lana del Rey, The XX, Ed Sheeran og Flux Pavillion.

Selger bra

Hoveprogrammet begynner nå å fylles opp, og det er altså Snoop Dogg, Skrillex og Rise Against som er de andre hovedbandene i festivalen som arrangeres 26. - 29. juni.

— Billettsalget går godt. Det er på samme nivå som på samme tid i fjor, altså 30 prosent bedre enn året før. I fjor hadde vi 16-17.000 mennesker innom daglig, sier Gunnufsen.