ARENDAL: Det selges flest enkeltbilletter, men salget av dagspass er også doblet fra i fjor. Aronsen er godt fornøyd med årets festival.

— Foreløpig ser det ut til at vi går i balanse, så får vi ta det som en positiv overraskelse dersom vi går i pluss, sier festivalsjefen.

Nysatsing

— Nytt for året er "Night Sessions" kveldstid og nattestid i Arendal Kulturhus. Der har vi fått positive tilbakemeldinger fra både publikum og ansatte på kulturhuset, forteller han.

I år har Canal Street også hatt suksess med sin nye satsing på barne- og familiearrangement. På barnefestivalen på Merdø presenterte bandet Lady Moscow både sirkus, folkrock og sigøynermusikk for rundt 5000 til 6000 mennesker.

— Vi hadde også en alkoholfri ungdoms- og familiekonsert torsdag ettermiddag med Gabrielle og Admiral P med rundt 2500 publikummere, sier Aronsen.

Barne- og familiesatsingen ble igangsatt i fjor og er også noe festivalledelsen ønsker å fortsette med.

— Selv om gjennomsnittspublikummet på Canal Street er mellom 35 og 40 år, fordeler publikum seg nokså jevnt ut på begge sider. Og det er det vi ønsker – å være en festival for alle, sier Aronsen.

Planlegger ny scene

— Vi ønsker å beholde konseptet med fire dager og videreutvikle konseptet med "Night Sessions" nattestid på Arendal Kulturhus. Dette er rett innenfor hovedscenen på Sam Eydes plass, noe som skaper en unik ute-inne-opplevelse. Ellers kommer vi i grove trekk til å videreføre den musikalske profilen, forklarer festivalsjefen.

Noe som kjennetegner Canal Street er å ha konserter på spesielle utescener.

— Konsertene på Lille Torungen fyr, Merdø, Arendal Kirkegård og på Knubben, den lille holmen ute i havna, er store suksesser både publikumsmessig og musikalsk. Dette er våre sterkeste kort, og til neste år har vi en ny spektakulær scene under planlegging, som ikke er sentralt i sentrum, røper festivalsjefen.