KRISTIANSAND: — Nå lager vi et helt nytt kunstprosjekt, sier Harald Fenn til Fædrelandsvennen.

Tirsdag var han i Kristiansand for å starte en prosess som til høsten skal resultere i en ny utsmykning på Roligheden gård. Går det som han planlegger, vil verket materialisere seg i begynnelsen av november.

Billedkunstner Fenn fra Oslo leder utsmykningskomiteen for det nye rådhuset, men er også mannen som i høst ble hentet inn for å løse konflikten rundt Wrånes' skulptur på Roligheden. Den ble fjernet fordi noen mente den liknet en mann med skytevåpen, og for en måned ble kontrakten mellom kunstneren og Kristiansand kommune avsluttet.

Roligheden gård ble offisielt åpnet i september i fjor, og består av både barnehage og et bydelshus.

— Slik det ser ut nå, blir det et kunstverk knyttet til bydelshuset, sier Harald Fenn som i løpet av mai skal finne en kunstner til å utføre oppdraget.

— Tenker dere å bruke en kunstner fra Sørlandet?

— I slike oppdrag søker vi etter kvalitet og ikke lokalitet, men er jo alltid glad for å finne en lokal kunstner, svarer Fenn.

Til å finansiere den nye kunsten, har Kristiansand kommune 150.000 kroner til rådighet. I tillegg kommer 160.000 kroner som statens fagorgan for kunst i det offentlige rom, KORO, i vinter bevilget for at Tori Wrånes skulle omarbeide sin skulptur. KORO har nå samtykket i at dette beløpet overføres til den nye utsmykningen, slik at totalbeløpet er 310.000 kroner.

— Jeg tror vi kan få til et fint prosjekt, sier Fenn. Med seg i utsmykningsutvalget har han prosjektleder Morten Stensrud i Kristiansand Eiendom, enhetsleder Anne Hagen fra barnehageetaten og enhetsleder Sissel Høyvik Hauso fra fritidsetaten.