ÅMLI: — Ungdom kan gå med løftet hode i Åmli nå. De sier ikke at de kommer fra et sted ovenfor Arendal lenger, nå kommer de fra Åmli.

Det sier Åmli-ordfører Reidar Saga til Fædrelandsvennen, etter at Heimover har trukket 1600 mennesker til festivalområdet i helga.

Ordføreren mener musikkfestivalen i bygda har gitt unge Åmli-innbyggere en stolthet over hvor de kommer fra.

— Det har vært et litt negativt fokus på Åmli tidligere, så dette betyr mye for vårt omdømme. Folk kommer hit og ser bygda på en positiv måte. Det er flere her i år enn i fjor og det betyr at de tilreisende som var her da har snakket positivt om opplevelsen.

- Hvor viktig er Jonas Alaska for bygda?

— Han er vår beste ambassadør, og han bruker enhver anledning til å snakke fint om Åmli. Og det er ikke tilgjort, han opplever det sånn - det er ekte. Og det er gull verdt, sier ordføreren.

Glad festivalsjef

Heimover-sjefen Trond Aslaksen ønsker ikke å bruke store ord om sitt eget prosjekt. Men han innrømmer at tilbakemeldingene er gode.

— Jeg jobber i Arendal og opplever at folk kjenner til festivalen nå. Det samme gjør artistene vi booker. Vi trenger ikke lenger forklare dem hva Heimover er, sier han.

At publikumsoppslutningen har økt fra 1100 i fjor, til rundt 1600 i år, synes festivalsjefen er oppmuntrende.

— Det er en veldig god følelse, det er tydelig at vi har satt litt spor. Folk i nærområdene har fått med seg at det er en festival i Åmli. Vi har markedsført oss bedre enn i fjor og forsøkt å lage en varig musikalsk opplevelse. Musikken skal berøre folk, og det føler jeg vi har fått til med programmet.

— Kan du slå fast at det blir festival neste år også?

— Det er definitivt utgangspunktet. Vi får sette oss ned etter sommeren og se om alle vil, men jeg håper på det, sier Aslaksen