KRISTIANSAND: — Jeg synes det er veldig spennende, og gleder meg til å få ut plata der borte, sier Anne Marie Almedal, før hennes siste plate "Memory Lane" slippes på det engelske markedet neste uke.

Kristiansanderen har også har gitt ut album i Storbritannia tidligere - med sitt tidligere band Velvet Belly.

— Da ble utgivelsen skreddersydd for det engelske markedet. Dette er annerledes. Denne gangen har det vokst av seg selv, og det er mer stas, sier hun.

Kjente navn

Plata distribueres i England av britiske Proper Records. I anledning utgivelsen spiller Almedal også på legendariske 100 Club i London. Der har band som Rolling Stones, Paul McCartney, Sex Pistols og The Clash opptrådt tidligere. Konsertstedet har vært i bruk siden oktober 1942 og har gjennom flere musikalske epoker vært en viktig del av Londons musikkliv.

— Det er mye historie i veggene der. Mye rock, men også mye folk og alternative sjangre. Det blir spesielt å gå inn på scenen der, sier Almedal, som selv har involvert en hel del engelsk musikkhistorie på "Memory Lane". Som stjernebassist Danny Thompson og lydteknikerne John Wood og Keith Grant.

— Produksjonen er fargelagt på en veldig engelsk måte. Det gjør at det er enklere å linke det opp mot det engelske markedet. Og det er fint å ha med noen kjente navn, for dette er et trangt nåløye. De har ofte nok med sine egne i England, sier Almedal.

Sårbart

Albumet kom ut i Norge i fjor høst, og fikk gode kritikker i norsk musikkpresse. Musikkmagasinet Gaffa, Firdaposten, Romerikes blad, Østlendingen og Adresseavisen trillet alle femmere, mens NRK Sørlandet ga 8/10. Det har nå også kommet flere gode anmeldelser av plata i England, og den er også utnevnt til "månedens album" på radiostasjonen Folk Radio UK.

— Jeg har laget en plate jeg er veldig fornøyd med og da føles det litt sårbart. Det er nesten litt skummelt å se hvordan det går. Men det er allerede forbi forventningene mine. Vi har fått noen veldig bra anmeldelser og jeg føler at vi har landet litt med denne plata, sier låtskriveren.

Moden

Almedal håper på flere konserter i England fremover, men har ingen forhåpninger om noe "gjennombrudd".

— Dette er ikke sjanger man "breaker" i. Det er akustisk folketradisjon, og det er stort for meg at jeg har en plate som er moden nok til å stå på egne ben i England, sier hun.

Etter konserten i London, går turen til Kilden. Der skal hun opptre under jubileumskonserten som arrangeres i forbindelse med stemmerettsjubileet 11. juni.