— Manuset er ferdig, og vi har blitt plukket ut til å presentere filmen på Cartoon Movie i Lyon i begynnelsen av mars, sier en fornøyd Frank Mosvold.

Kristiansanderen er, sammen med Tom Petter Hansen og Trond Morten Venaasen, skaperen av Elleville Elfrid. Serien om den viltre femåringen har blitt en suksess på NRK Super, og er i tillegg til våre naboland solgt til Irland, Israel, Singapore og den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera. 52 episoder er produsert og 52 nye er under produksjon. Men målet fra starten av har hele tiden vært å utvikle konseptet til en kinofilm.

Frank Mosvold Foto: Kjetil Samuelsen

— "Elleville Elfrid og Sykkeltyven" blir en musikal på 72 minutter, med mer sofistikert animasjon enn tv-serien. Filmen skal produseres i CGI, som er en slags dataskapt 3D-funksjon, med samme kvalitet som Pixar-filmene, sier Mosvold.Manuset er skrevet av norske Endre Lund Eriksen og svenskene Anders Sparring og Janne Vierth. Lars Kilevold skriver sangene til musikalen. Filmen vil ha et budsjett på mellom 15 og 20 millioner kroner.

— Jeg regner med at finansieringen er på plass i løpet av mai. Produksjonen starter til høsten, og filmen vil være ferdig rundt oktober 2015, sier Mosvold, som ønsker å legge det meste av produksjonen til Norge.