KRISTIANSAND/OSLO: — Vi skal, i samarbeid med Dyreparken, finne de to skuespillerne som kan bekle hovedrollene som Pinky og Ravn. Vi leter etter en gutt og en jente i alderen ni til 13 år, og håper mange håpefulle vil komme, sier Fredrik Støbakk i Storm Films, som produserer "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama".

Tirsdag i neste uke arrangeres det åpen audition i Dyreparken, der unge skuespillerne skal prøve seg på ulike scener hentet fra filmens manus. Produsentene håper at mellom 50 og 150 skuespillertalent vil prøve lykken.

Stilles ingen krav

— Vi vil legge ut noe info på Dyreparkens hjemmeside, slik at man kan melde seg på på forhånd. Men vi tar også i mot de som kommer uten forvarsel på tirsdag, sier Støbakk.

— Stilles det noen krav?

— Vi ser etter gutter og jenter som er flinke til å spille. Siden Sabeltann er et sørlandsprodukt, og det hadde vært gøy å finne noen skuespillere fra regionen. Men det viktigste er å få finne de skuespillere som gir publikum noe å leve seg inn i, sier produsenten, og forteller at det kan bli aktuelt med flere auditions om de ikke finner de nye Pinky og Ravn på Sørlandet.

På tokt med Den Sorte Dame

I "Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama" blir Pinky og Ravn med Kaptein Sabeltann ombord i Den Sorte Dame. De reiser fra sjørøversmugene i Abra Havn til det fargerike og eksotiske Lama Rama, der de jakter på Kong Rufus’ sagnomsuste skatt.Da tv-serien om Kaptein Sabeltann ble laget i 2010, var det da 12 år gamle Nicolai Naglestad og 11 år gamle Mozhdah Estanegzai som spilte Pinky og Ravn. Disse er nå trolig i eldste laget for spillefilmen.

— Det er naturlig å vurdere dem også, men filmen har et eget uttrykk og barn forandrer seg dessuten fort i den alderen så vi må lete bredt for å finne de rette skuespillerne, sier Støbakk.

Max August Key Graarud har fått rollen som Pinky i årets sommershow i Kjuttaviga, "Kaptein Sabeltann og Grusomme Gabriels skatt". 12-åringen kan være aktuell også for filmrollen.— Både produsentene og jeg har store ambisjoner for filmen, og det er viktig at vi finner de riktige skuespillerne til filmen. Men det er forskjell på teater og film, sier Terje Formoe, gründeren bak Sabeltann-universet.

— Vi har fått inn veldig gode skuespillere til voksenrollene, legger Formoe til.

Ingen ny Sabeltann

SAMME SABELTANN: Kyrre Haugen Sydness blir å finne som Kaptein Sabeltann også i den første spillefilmen om sjørøverkapteinen. Trolig blir det flere kjente ansikter i filmen, men det vil ikke produsentene bekrefte.

Tidligere er det bekreftet at de siste årenes Kaptein Sabeltann, Kyrre Haugen Sydness, fortsetter som kaptein også på filmlerretet. Verken Formoe eller Støbakk vil avsløre flere skuespillere, men etter det Fædrelandsvennen erfarer vil flere av de som har vært på rollelisten de siste årene bli å finne i filmen også.— Vi er på forberedelsesstadiet, og det er veldig hektisk. Vi har opptaksstart i august, og det er mye som skal på plass, sier Formoe, og nevner skuespillere, lydspor og en ny sang.

— Filmen blir et kjempeløft. Løftet vi gjorde med tv-satsingen løftes nå enda lenger, og vi får et filmatisk uttrykk, sier en fornøyd sjørøvergründer.

Store deler av tv-serien ble filmet på Sørlandet. Det er ikke sikkert at det blir tilfellet når filmen skal spilles inn.

— Jeg tviler på at det blir mye opptak på Sørlandet. Men det er ikke bestemt hvor opptakene skal gjøres ennå, avslutter Formoe.