Stefan Kristiansen fra bandet Klepp og kjæresten, Jasmin Lie. Foto: Kristin Ellefsen
Marita Haugen, Even Nødland og Lars Isaksen er fra Stavanger. Foto: Kristin Ellefsen
Camilla Øksnes og Torstein Stranden Rosten på Camp Smørøyet. Foto: Kristin Ellefsen

ARENDAL: — Man dulter borti en god del fulle folk, sånn er det på festivaler. Man ser folk som ligger slått ut foran teltene sine. Jeg har også sett en del som røyker hasj, sier Stefan Kristiansen.

Han hører til i rockebandet Klepp, som spilte på Hove søndag. Det ga 22-åringen fra Grimstad en annerledes festivalopplevelse. Nå bor han på campen sammen med venner og kjæresten Jasmin Lie. Hun forteller moren sin hjemme fortløpende om festivalopplevelsen.

— Hun synes ikke det er noe særlig, men de stoler på oss. At vi ikke går over grensene og at vi ikke gjør noe dumt. Og det gjør vi ikke heller, sier hun.

Negativt fokus

19-åringene Kristine Løland fra Farsund og Camilla Isabell Bustamante fra Lyngdal befinner seg i et telt på Camp Paddock.

— Det er mye negativt fokus utenfra, og det er klart folk drikker her, men vi passer jo på oss selv. Og selv om folk er fulle, så er det ikke rølpefyll. Det er verre ute i helgene, sier Bustamante.

Jentene forteller at de først og fremst er på Hove for musikken. Men også litt for festen. Bustamante sier familien var skeptisk til at hun dro på Hove. Derfor holder hun jevnlig kontakt med dem på telefonVenninnen Løland mener det er viktig at venner tar vare på hverandre på festivalområdet.

— Hvis vi går sammen og passer på hverandre, så er det ingen grunn til at noen skal være bekymret, sier hun.

En uke med lørdager

På Camp Smørøyet sitter Torstein Stranden Rosten, som kom til Hove allerede søndag.

— Jeg har på ingen måte tatt det helt ut. Det er viktig å ikke være for full hvis man vil ha med seg konsertene. Dette er ikke så annerledes enn en lørdagskveld. Men man drikker over lengre tid. Det blir som en hel uke med lørdager, sier han.

Rosten har med seg flere venner på Hove, blant andre Camilla Øksnes.— Jeg ser at det er en del som drikker ganske voldsomt på campen, og man hører jo om mye rart som skjer på festivaler. Det er litt som på russetreff. Det handler mye om å være forsiktige og ikke gå alene, sier hun.

Mye fyll - lite bråk

Marita Haugen, Even Nødland og Lars Isaksen er fra Stavanger og forteller at de har hørt om mange tyverier på festivalområdet. De har også fått teltet sitt rasert, men sier de har sett lite alkoholrelatert bråk.

— Mitt inntrykk er at det er veldig mye fulle folk, men lite bråk, sier Nødland.

Venninnen Haugen konstaterer at familien hjemme kan føle seg trygge.

— Mine foreldre kjenner meg og vet at jeg tar ansvar, og at jeg vet hvor grensen går. Det er ikke tvil om at det er mange fulle mennesker her, men når det er så mange ungdommer på ett sted så må det nesten bli sånn, sier hun.