Stolte: Amalie Stensager (8) sjarmerte publikum i senk med sin sang i Buen lørdag. Her i fanget på pappa Trond Stensager sammen med mamma Linn Stensager etter innslaget. Foto: Jan-Erik Stiland
Fahrad Mansouri gikk videre med sine fotballtriks. Foto: Jan-Erik Stiland
Kult: Alex Foss Jørgensen og Sebastian Tørresvold imponerte alle, inkludert dommerne, med sine spektakulære dansetrinn under UKM i Buen lørdag. Dermed er de klare for fylkesfinalen senere i vår. Foto: Jan-Erik Stiland
Med et vanvittig imponerende utdrag fra musikalen "Fame", sang Vilde Svendsen seg til fylkesfinale med en rå stemme. Foto: Jan-Erik Stiland
June Stave Pedersen imponerte med sin versjon av Duffys "Mercy". Foto: Jan-Erik Stiland
Tøffe Emalie Pedersen sang "Price Tag". Foto: Jan-Erik Stiland
Disse jentene deltok også med et imponerende innslag fra musikalen "Fame". Fra venstre Hege Cecilie Lande Bekken, Ann-Carin Olsen og Amalie F. Flatebø. Foto: Jan-Erik Stiland
Det var ingenting å si på kvaliteten og innlevelsen i Silje Røiseland Strømmes dansenummer i Buen. Foto: Jan-Erik Stiland
Rockebandet Illusions bestående av Erik Holmesland, Jonas Aversano, Kevin Klausen, Tibor Teskeredzic og Åshild Sandtveit spilte seg til fylkesfinale. Foto: Jan-Erik Stiland
Asle Tellefsen bidro med utdrag fra sin første roman "Elementets Gjenkomst". Foto: Jan-Erik Stiland
Sofie Oftebro og Victoria Helland framførte "Unnskyld" på en flott måte. Foto: Jan-Erik Stiland
Emalie Pedersen og Kristina Bjelland Brådland viste fram danseferdighetene under UKM. Foto: Jan-Erik Stiland
Sjarmtrollet Amalie Stensager imponerte fra scenen i Buen. Foto: Jan-Erik Stiland
Hege Cecilie Lande Bekken og Amalie Feyling Flatebø med sitt sang og dansenummer. Foto: Jan-Erik Stiland
Sunniva Greipsland spilte og sang flott foran tilskuerne i Buen. Foto: Jan-Erik Stiland
Maria Borgenvik gikk videre med sin flotte egenkomponerte "Unclear". Foto: Jan-Erik Stiland
De var ikke fornøyd med lyden, men Guro Oftebro og Mari Marie Nyvoll framførte "I won`t give up" på en fremragende måte. Foto: Jan-Erik Stiland
Rapperne Kevin Midling og Tor Andre Wagner stilte med en egenkomponert låt. Foto: Jan-Erik Stiland
Jentegruppa bestående av Maria Corneliussen, Martine Ophaug, Martine H. Fylkesnes, Andrea Mikalsen og Marte Frivold viste at de virkelig kan synge. Foto: Jan-Erik Stiland
Magnus Torvund gikk videre med imponerende fingerferdigheter på klaveret i Buen. Foto: Jan-Erik Stiland

MANDAL: — Dette var helt rått, og så bra publikum, jublet Jørgensen etter at det ble kjent at de to var blant deltakerne som gikk videre fra den lokale kulturmønstringen i Mandal lørdag.

Med imponerende danseferdigheter blendet de både publikum og jury med deres “ElectroWaveSystem".

Drømmer

— Du kan si at det er en blanding av flere dansetyper, det vi gjør, forklarer Tørresvold.

— Ja, egentlig litt teater også. Det blir litt som et skuespill på scenen, mener Jørgensen. Som sammen med sin unge kompanjong drømmer om å lage sitt eget dansestudio når de blir eldre.

Foran drøyt 200 tilskuere i Mandals kulturelle storstue sto høydepunktene i kø under en kulturmønstring som oste av kvalitet og talent.

— Det var et gjennomgående utrolig høyt nivå med beintøffe ungdommer på scenen. Det var vanskelig å plukke ut innslag til fylkesfinalen, innrømmet en av dommerne i juryen, Ulrikke Benestad.

Hele 63 innslag totalt, utført av 73 påmeldte, utgjorde en minnerik kulturmønstring lørdag. Ikke minst på grunn av de 15 ungdommene som har gjort en formidabel jobb med selve arrangementet.

— Jeg synes dette har vært helt fantastisk, og i tillegg med så full sal. Jeg er veldig stolt, sier Marianne Tilden, arrangementsansvarlig for den lokale mønstringen i Mandal.

Flere stiller

Hun er også leder av kommunens kulturskole og ser sammenheng i kvaliteten og kvantiteten ved årets mønstring, og det arbeidet som gjøres med andre arrangement.

— Vi har hatt i gang noe vi har kalt "Åpen scene" i Buen, i samarbeid med ungdomsklubben i byen. Jeg tror at deres opplevelse av å stå på scenen under de arrangementene, har gjort at de også stiller på kulturmønstringen, forklarer hun.

Ikke alle var like fornøyde med egen opptreden etter mønstringen. Jenteduoen Guro Oftebro og Mari Marie Nyvoll framførte "I won't give up" med høy gåsehudfaktor da de tro til med tostemt sang, i tillegg til gitar og piano.

— Det var noe galt med lyden på gitaren, så vi er ikke veldig fornøyd. Vi har nok ikke sjanse til å gå videre med det, sa de oppgitt i pausen mellom de to aktene.

Da var det mer smil å spore hos mønstringens yngste.

Stolte

— Det var gøy å stå på scenen, og at de klappet for meg, sier Amalie Stensager fra pappa Tronds trygge fang etter opptredenen i Buen.

Som om hun aldri hadde gjort annet, sjarmerte hun hele Buen med sin versjon av "Litt for korte bein".

— Klart vi er stolte. Hun hadde funnet ut av at hun ville delta på mønstringen, så da var det bare å melde henne på. Jeg tror absolutt dette er noe hun vokser på, mener mamma Linn Stensager.