Tidligere i juni sa arrangør Asbjørn Dovland at han håpte på 1500 besøkende per kveld på tirsdagskonsertene på Fiskebrygga. Nå kan han endelig lene seg tilbake og si at målet er nådd.

— Vi har klart å få 1500 tilskuere de siste 3 ukene, og vi nådde nesten det samme tallet ukene før. Så sammenlagt vil jeg si at vi klarte å nå målet. Vi er svært fornøyd med hvordan årets runde har gått. Den siste kvelden ble også stappfull, noe vi er fornøyd med, sier Dovland.

Arrangør, Asbjørn Dovland, er fornøyd med at årets besøkstall. Neste år er det duket for samme konsept på Fiskebrygga. Foto: Kristian Hole

Arrangøren har blitt bombardert med meldinger fra fornøyde tilskuere som hyller gratiskonsertene.

— Tilbakemeldingene har vært helt utrolige. Folk undrer seg over hvordan et så bra kulturarrangement kan være gratis. Det er godt å høre så fine ord om konsertene, sier Dovland.

Årets runde med konserter ble avsluttet med en hitparade fra Beatles-katalogen, fremført av Pål Rake og Bryggebandet.

Samme konsept neste år

Neste år ligger det til rette for å gjenta årets sommersuksess på Fiskebrygga.

— Vi er i dialog med Rake, og det blir mest sannsynlig samme opplegg neste sommer. Temakveldene har gått utrolig bra, og alt ligger til rette for å gjenta suksessen med samme oppskrift, sier Dovland.

Vokalisten selv stiller gjerne opp neste år.

Pål Rake leverte en hit-parade fra Beatles-katalogen tirsdag. Han stiller gjerne opp på tirsdagskonsertene neste år på Fiskebrygga. Foto: Kristian Hole

Det er vel egentlig i boks at jeg spiller der neste år. Jeg og Bryggebandet er alltid klare, for vi synes det er utrolig artig å spille der. Personlig synes jeg de norske temakveldene er mest givende, sier Rake.

Han merker at publikum er fornøyd, uavhengig av hvilken temakveld det er.

— Uansett om det er Beatles-kveld, eller norske hits vi spiller, så er folk fornøyd. Det handler om å levere en gjennomført pakke, og ikke bare spille random låter, sier Rake.

Artisten mener konseptet har blitt mer etablert, noe som gir gode publikumstall.

— Forskjellen fra i fjor, er at konseptet har blitt et mer etablert og kjent kulturtilbud. Mitt inntrykk er at det er mange flere tilskuere i år, forteller artisten.

Superfornøyd publikum

Dovland har gjennom sommeren mottatt flere meldinger fra fornøyde tilskuere, også fra utenbys.

— Kristiansandere tar med seg slekt og venner fra utenbys, og så og si alle gir oss gode tilbakemeldinger. Vi gjør tydeligvis noe riktig med disse gratiskonsertene, sier Dovland.

Tilskuer Monika Orf dro med venninner for å høre Pål Rakes Beatles-tolkninger, og for å møte flere kjente fjes på Fiskebrygga. Foto: Kristian Hole

Publikum satte pris på Beatles-musikken som skapte stemning for Fiskebryggas publikum tirsdag.— Jeg dro hit fordi jeg møter mange kjente og koser meg. Musikken er fin i dag også, sier tilskuer Monika Orf som dro med venninnegjengen sin for å se Pål Rake.

Solen strålte på årets siste konsert, akkompagnert av låter som «Penny Lane» og «Help!». Men dårlig vær har ikke ødelagt for noen tirsdagskonserter i år, noe arrangøren setter stor pris på.

— Vi har hatt noen dårlige tirsdager med pøsregn, men likevel dukker det opp mange tilskuere. Det er fantastisk å se at slikt ikke ødelegger for temakveldene, avslutter Dovland.