Ole Paus, Mari Boine, Jan Eggum og Marit Larsen er bare noen av de store artistene som har spilt på Café Generalen i Ravnedalen i sommer. Bookingansvarlig Jan Kenneth Transeth er storfornøyd med nye rekordtall på antall tilskuere.

— 4500 besøkende

— Vi kommer til å bikke 4500 besøkende til sammen på sommerkonsertene i helga. Det er uten tvil en ny rekord, så vi er superspente på hva tallet blir når sommerens program er over. Dette kan bare gå en vei siden vi allerede snart har rekorden i boks.

Transeth jubler også over nasjonal omtale i Dagbladet 16. juli. Storavisen siterte Ole Paus i overskriften som lød «Norges vakreste utescene».

Mari Boine trakk 400 publikummere til Café Generalen 27. juni. Foto: Christine Nevervik

— Nasjonal omtale er selvfølgelig veldig viktig for oss. Det er en bekreftelse på at vi gjør riktige bookinger og at vi får anerkjennelse. I tillegg bidro den artikkelen til at det kom flere besøkende på Paus-konserten, forteller Transeth.Ved siden av bra medieomtale spiller også turisme en viktig rolle i de gode besøkstallene.

— Vi har merket at det kommer turister vi har sett før, og det er utrolig hyggelig at de returnerer for å besøke Ravnedalen og konsertene våre.

Jonas Alaska returnerer

Åmli-trubaduren Jonas Alaska står klar på Café Generalen onsdag kveld. Men det nederlandske oppvarmingsbandet I Am Oak har avlyst sin opptreden.

Åmligutten Jonas Alaska spiller i Ravnedalen onsdag kveld. Foto: Kristin Ellefsen

— De måtte dessverre avlyse, men Alaska tar med seg kjæresten sin Billie Van og broren Thomas Aslaksen. Det blir spennende å høre hva de disker opp med, for jeg vet at Jonas alltid leverer bra. Dette blir tredje året på rad at han spiller i Ravnedalen, sier Transeth.Alaska selv liker det trofaste publikummet på Generalen.

— Det har alltid vært veldig moro å spille i Ravnedalen. Det har vært suksess hver gang hittil og folket møter opp og er trofaste publikummere. Det setter jeg kjempestor pris på, sier Alaska.

Publikum kan forvente Alaska i klassisk stil med gitar og et nedstrippet, akustisk lydbilde.

— Vi kommer til å spille låter fra alle mine tre album og det blir en akustisk konsert på cirka en time. Jeg ser veldig fram til å spille onsdag.

- Publikumstekke som ikke ligner grisen

Det er ikke kun Alaska som står på programmet denne uka. Torsdag spiller Violet Road, mens fredagen blir dedikert til katalogen til The Rolling Stones.

— Tributebandet Marquee Band spiller coverlåter av The Rolling Stones og de er byens beste på akkurat det området.

Kåfjord-bandet Violet Road er også hentet inn for å lage fest.

— Når jeg booker inn Violet Road vet jeg at det blir en fest. De har et publikumstekke som ikke ligner grisen. I tillegg er de en utrolig morsom gjeng som jeg vet leverer bra hver gang, avslutter Transeth.

I august står Erlend Ropstad, Led Zeppelin-tribute, Maria Mena, Iver Kleive og Knut Reiersrud på programmet i Ravnedalen.