Neste uke gjennomfører Jay Leno sitt siste «Tonight Show», og i den anledning har Entertainment Weekly kåret tidenes ti beste Jay Leno-tv-øyeblikk.

Leno har sikret seg flere historiske intrvjuer i karrieren. Han var førstemann til å få tv-intervju med Barack Obama ettter presidentinsettelsen. Men Leno har sikret seg flere godbiter opp gjennom Tonight-årene.

Divine-sex

Og det aller mest populære «Tonight»-øyeblikket er nå kåret; Lenos intervju med skuespiller Hugh Grant etter han ble arrestert av L.A. Vice for å ha blitt fersket på Sunset Boulevard i et taxibilsete med Hollywood-prostituerte Divine Brown.

Grant fikk en bot på rundt 8000 kroner for sin offentlige sexopplevelse, og fikk to års prøvetid. Han måtte i tillegg gjennomføre et undervisningsopplegg om aids.

Skuespilleren var på den tiden kjæreste med den britisk skuespilleren og modellen Liz Hurley.

Det heldige for Jay Leno var at Grant allerede var plottet inn i i showet den samme uken som Divine-episoden, og at Grant holdt avtalen sin.

Fikk opp stemningen

Intervjuet ga potens til Lenos tv-karriere, og gjorde på mange måter det samme med Hugh Grant. Leno satte stemningen i intervjuet da han åpnet med:

– What the hell were you thinking?

Grant hadde dette å si:

– Jeg tror at du vet når i livet ditt du gjør noe smart og når du gjør noe dumt. Jeg gjorde en dum ting. Så sånn er det med den saken.

Barack og Arnold

President Barack Obama var Amerikas første sittende president som stilte på «Tonight Show», og intervjuet ble nummer to i kåringen av bestse Leno-øyblikk på tv.

Arnold Scwarzenegger, «Terminator»-skuespilleren som stilte som guvernør i California, fikk femteplass.

Leno ut

1. juni tar Conan O'Brian over sendetiden, mens Leno fra høsten skal ha et talkshow som foreløpig har fått navnet «The Jay Leno show». Det nye showet skal gå på ukekveldene kl.22.00. De ti beste:

Her finner du de ti beste Leno-øyeblikkene.