Spørsmålet dukker opp hver gang det blir kjent at Tim Burton er i gang med en ny film: Skal Johnny Depp spille i den?

Depp og Burton har samarbeidet en rekke ganger, i filmer som «Sweeney Todd», «Edward Saksehånd» og «Charlie og sjokoladefabrikken».

Da det nylig ble offentliggjort at Tim Burton skal lage film av Lewis Carrols klassiker «Alice i eventyrland» tok det ikke lang tid før Depp-ryktene begynte å svirre. Og rollen alle vil se Depp i er naturligvis «The Mad Hatter» — den gale hattemakeren som bare overgås av Dronningen i uberegnelighet.

Har bestilt fly og hotell

Ryktet er ikke offisielt bekreftet, og The Herald Sun, den australske avisen som har publisert nyheten, opplyser ikke hvilken kilde de har informasjonen fra.

Ifølge det norske bransjebladet Release begynner innspillingen i Plymouth i England i september, og Johnny Depp skal ha bestilt både hotell og reise til Plymouth i det aktuelle tidsrommet. Dermed begynner det å se ut som det er hold i ryktene.

«For godt til å være sant»

I diskusjonsforumet på imdb.com møtes ryktene med både skepsis og forventning. En av debattantene synes det virker «for godt til å være sant», mens en annen synes det høres troverdig ut med tanke på Burton og Depps tidligere samarbeid.

Den unge australske skuespilleren Mia Wasikowska er den eneste som er bekreftet på rollelisten til «Alice i eventyrland» så langt. Hun skal spille hovedrollen som Alice.

Johnny Depp har også vært nevnt som ønsket kandidat til å spille «The Riddler» i den neste Batman-filmen. Jim Carrey hadde denne rollen sist Batman og The Riddler møttes på lerretet.

Foto: AP/Annie Leibovitz
Foto: Filmweb