(Klikk play-symbolet for å se TV-reportasje)

VENNESLA: – Vi har lyst til å vise at skolekorps både kan og vil, sier manusforfatter, regissør, scenograf og trompetist Liv Anne Strandberg til Fædrelandsvennen.

Hun kunne i så måte triumfere, med fire fullsatte forestillinger bestående av korpsmusikk, 17. mai-stemning og break dance i Vennesla Samfunnshus.

Målet med forestillingen Showkafé er å vise korpsmusikk fra en annen side. – Og dersom det kommer nye medlemmer til, så gjør det ingenting, sier Strandberg.

I tillegg til korpsmusikk inneholdt Showkaféen små teatertablåer og danseoppvisninger. Vennesla Samfunnshus var dermed i går møtestedet for taktfaste marsjer, 17. mai sanger, skarpe rytmer, en solid blåserrekke og ikke minst Britney Spears. I ett av teaterinnslagene var vi med på et pensjonisttreff som inkluderte fjerning av liktorn, vi fikk smakebiter på 17. mai feiring og til slutt en nyttårsfeiring med smell i.

Over hundre personer var involvert i og rundt forestillingen, som ble fremført av Vennesla Skolemusikkorps. Sammen med engasjerte foreldre har de stått på siden nyttår for å få alt klart til gårsdagens forestillingsmaraton. Gjennom fire musikalske fremføringer på en time og femti minutter, fikk publikum en solid innføring i rytme, dans og heseblesende musikk.

Synne Pettersen Lie (9) ved Moseidmoen barneskole var blant dem som koste seg med musikken og dansen. Hun kunne godt tenke seg å være med i korps etter å ha vært tilskuer på gårsdagens konsert.

– Jeg fikk lyst til å drille, sier hun.

Gårsdagens konserter var tredje året arrangementet gikk av stabelen, og det er ingen grunn til å tro at det blir den siste. – Allerede på generalprøven spurte folk hva vi skal finne på til neste år, smiler leder for musikken, Tom Larsen fornøyd.

Se videoreportasje