U2 skal snart ut på veien for å markedsføre det nye albumet «No Line on the Horizon». Europa-turneen starter 30. juni i Barcelona, og totalt får 14 byer på kontinentet besøk. I september er det USA som står for tur, og skal man dømme etter bandets egne nettsider går billettsalget relativt greit.

God sak

Nå melder den irske avisen The Belfast Telegraph at gigantbandet har planer om å donere bort alle inntektene fra VIP-billettene til en god sak. På hver konsert legges det ut 600 VIP-billetter i det bandet kaller «Red Zone», og disse auksjoneres bort med minstebud på 95 Euro. Totalt regner bandet med å kunne gi hele ni millioner Euro, eller rundt 80 millioner norske kroner blant annet til organisasjonen Global Fund.

Aids

Global Fund jobber blant annet med kampen mot aids, tuberkulose og malaria. Hvor mye bandet selv sitter igjen med av konsertinntektene er ikke kjent, men man regner med at U2s andel kan være opp i mot 75 prosent. De fire medlemmene i U2 har nok råd til å dele godene, og frontfigur Bono gikk for kort tid siden gikk ut og innrømmet at han var overbetalt. Da var anledningen imidlertid kampen mot ulovlig nedlasting av musikk.

– Folk tror at sånne som meg er overbetalt og de tar ikke feil. Poenget de går glipp av er hvordan en låtskriver får betalt. Det er ikke rom for en Cole Porter i den moderne tiden, sier Bono til USA Today.

Samvittighet

U2 har en lang tradisjon med å støtte veldedige organisasjoner. Ifølge nettstedet Looktothestars.com har bandet også vært involvert i 46664, Amnesty International, DATA, Greenpeace, Live 8, Make Poverty History, Mencap og The HollyRod Foundation