BERLIN/KRISTIANSAND: — Utstillingen har tittelen «Hin und zurück - Austausch» og er et samarbeidsprosjekt med kunstgruppen «Kolonie Wedding» her i Berlin, forteller Britt Monrad-Krohn.

De fem fra Kristiansand er Marianne Lund, tegning, Tormod Ropstad, maleri, Rudi Willem, skulptur, Tor Gamman, maleri og Britt Monrad-Krohn, keramiske skulpturer. Med seg til Berlin har kunstnerne også verker av Kjell Mardon Gunvaldsen.

Monrad-Krohn forteller at den tyske kunstgruppen, åtte i tallet, kommer på gjenvisitt og skal stille ut i Ekserserhuset til høsten. De tyske kunstnerne vil presentere maleri, skulptur, performance, foto og videokunst.

  • Vi ser på dette som en mulighet til å knytte internasjonale kontakter og utvide nettverket vårt, forklarer Monrad-Krohn.

Gamman og Ropstad har tidligere samarbeidet med billedkunstneren Guiseppe Madonia som er bosatt i Berlin, og som flere ganger har deltatt sammen med Gamman og Ropstad på utstillinger i Norge og utlandet. Han deltok også på Kunstkoloni 2005 i Kristiansand, og har formidlet kontakt til kunstnergruppen i bydelen Wedding i Berlin.

Kunstnerne fra Kristiansand stiller ut i Berlin i perioden 28. mars til 13. april, mens berlinergruppen stiller ut i Kristiansand i perioden 31. oktober til 16. november. Prosjektet er støttet av Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune og Kolonie Wedding.