«Lost» er inne i sin tredje sesong på TVNorge og serien har vært den mest sette på kanalen i år. 364.000 seere har fulgt Charlie, Kate og «de andre» i snitt.

Men hva er egentlig svarene bak «Lost»? Hvorfor oppstår alle de mystiske hendelsene og er det en tolking som kan dekke alt det uforklarlige?

Vi har sett på «Lost»-teoriene som svirrer på nettet:

Øya har et stort magnetisk felt:

Feltet er spesiell type stein (The black rock) som tiltrekker seg båter, fly osv. Steinen har også helbredende egenskaper (Lockes evne til å gå igjen).

Et Utopia:

Det er representanter fra alle de fem verdensdelene på øya:

Kate, Jack (Amerika), Michael, Walt (Afrika: indirekte), Claire (Australia), Jin, Sun (Asia), Charlie (Europa).

Ulykken kan derfor være et eksperiment for å se om disse forskjellige menneskene kan leve sammen i harmoni; et mulitkulturellt samfunnsprosjekt.

Kanskje det er en guddommelig plan av skaperen for å gi mennesker en siste sjanse til å eksistere i fred?

Det er mulig resten av menneskeheten er utslettet og at personene på denne øya er de eneste som er igjen.

Guddommelig inngrep:

Hvis resten av verden ikke lenger eksisterer, er det mulig at djevelen og Gud fokuserer alle sine krefter og mirakler på øya og dette forårsaker alle de bisarre situasjonene.

Pollen med hallusinogen:

Menneskene som tilbringer mye tid inne i jungelen, blir påvirket av vekster som får de til å hallusinere. Disse plantene eksisterer bare på Lost-øya.

Nesten alle beboerne har opplevd merkelige episoder i jungelen, men på stranden har det vært rolig.

Både isbjørnen, piloten og monsteret er et resultat av dette. Jo lengre du blir på øya, jo mer kan du ikke kontrollere det som skjer.

Backgammon:

I piloten satt Locke på stranden og spilte backgammon. Walt kommer bort og spør hva han gjør. Locke forklarer at backgammon «er det eldste spillet i verden, 5000 år eldre enn Jesus». Locke beskriver videre at brettspillet er delt opp i to spillere og to sider. Den ene siden er lys, den andre mørk.

Dette kan være en metafor for øya og situasjonen menneskene er i. To spillere – to ledere (Lostfolket / de andre). To sider – de gode og de onde.

Tallene:

Sifrene som trykkes inn på datamaskinen er 4, 8, 15, 16, 23, 42. Hvis man adderer disse, blir summen 108. Dette er samme antallet minutter mellom hver gang knappen må trykkes før det magnetiske feltet blir aktivert.

De andre:

«The others» kan være tidligere engasjerte i forskningsprosjeket Dharma som ble igjen på øya da arbeidet ble lagt ned ettersom de visste hvor viktig jobben deres var.

Det kan også være at forskerne som forlot øya, fremdeles har fingre med i spillet.

Seer-eksperiment:

«Lost» et nytt reality-konsept hvor seerne er en del av eksperimentet. Serien vil aldri ta slutt.

Gjenskape kloden:

«The others» er en gruppe mennesker som tror at verdens undergang er nær. Dermed har alle på øya blitt valgt for å gjenskape befolkningen.

Luken, kidnappingen av Claires baby og isbjørnen er ment til å skape forvirringer slik at de overlevende ikke forstår hva som skjer.

Dharma:

«De andre» kan være en gruppe mennesker som vil hjelpe personer ved å bruke lærdom fra buddhisme og dharma. Meningen med dharma er å bistå individer i å bli kvitt sine lidelser og til bli den personen de vil være.

Det er ikke en tilfeldighet at alle tilbakeblikkene viser hvordan alle på øya sliter.