Hove er eneste norske festival som er representert i kategorien Best European Festival Award. Kåringen har sitt utspring i UK Festival Award, en tjeneste som omtaler seg selv som «Festivalenes Oscar». På nettstedet stemmes det over de beste festivalene i Storbritannia, men de har også åpnet for en egen kategori for andre europeiske festivaler. Gjennom nettsidene får publikum anledning til å si sin mening om alt fra toalettkvalitet til booking, og besøkende stemmer fram vinneren i de ulike kategoriene.

Hove

Pressekontakt Gaute Drevdal håper nominasjonen vil skape enda mer oppmerksomhet fra festivalsugne mennesker på kontinentet.

– De siste årene har engelske festivalgjengere så smått begynt å trekke mot kontinentet for festivalopplevelsene sine. Musikkpressen gjenspeiler samme dreining, sier han.

Han forteller også at tilbakemeldingene fra europeiske gjester har vært gode.

– En slik kåring kan naturligvis bety at det europeiske festivalpublikummet vil kunne bli mer oppmerksomme på det vi holder på med på Tromøya. Vi har allerede hatt besøkende fra mange europeiske land, og selv om det ikke er snakk om de store innrykkene, har tilbakemeldingene vi har fått fra disse vært veldig positive, opplyser han.

Oslo

Festivalen lar seg ikke stoppe av støy rundt den økonomiske situasjonen, og åpnet denne uken kontorfilial i Oslo. Festivalen opplyser i en pressemelding at flere av de ansatte har Oslo som daglig base. Nå jobbes det både med planlegging av ny festival og kontroll av økonomien.

– Akkurat nå jobber vi derfor med å bli enige om nedbetalingsavtaler med kreditorene våre, samtidig som vi jobber med å få på plass to avtaler som skal øke egenkapitalen vår. Målet er å sikre økt egenkapital i løpet av de to-tre neste ukene, og går alt som det skal vil vi har oppfylt alle våre økonomiske forpliktelser innen 1. desember, opplyser festivalen på sine nettsider. Det meldes også at Toffen er i gang med å snuse på aktuelle band til neste års festival. Om noen dager retter han nesen mot London for å møte kolleger der.