Den nye komiserien «En god nummer to» harselerer med slankepresset i teaterbransjen.

Skuespiller Henriette Steenstrup hadde ideen til TV 2-serien, hvor hun spiller den lubne frilansskuespilleren Helen Stangeland. Helen er i ferd med å gi opp yrket da hun plutselig lykkes i å ligge seg til en rolle på Nationaltheatret.

Stort problem

Om den metoden funker i virkeligheten vites ikke, men Steenstrup sier at slankepresset i bransjen er høyst reelt. Særlig blant damene:

— De tenker jevnlig på vekta. Jeg vet at noen tar sånne slankepiller, Fat Eaters, som hemmer kroppens opptak av fett, sier Steenstrup i et intervju med Dagbladet Magasinet.

Vekthysteriet et stort problem, ifølge lederen i Norsk Skuespillerforbund:

— Veldig mange skuespillere her i Norge kommer til oss og forteller om slankepress i bransjen. Det er store krav til at jentene skal se unge og slanke ut, sier Agnete Haaland til Dagbladet.

I januar publiserte det internasjonale skuespillerforbundet FIA, som Haaland også leder, en undersøkelse som viser at problemet er like stort i hele Europa, ifølge avisen.

- Latt meg rive med

Steenstrups ektemann Fridtjov Såheim og Pia Tjelta har også roller i «En god nummer to».

Begge mener det kan være vanskelig å få roller om man har noen kilo for mye.

— De fleste jenter har vel slanket seg, inkludert meg selv, sier Tjelta.

Nina Woxholtt, blant annet kjent fra TV 2s «Fox Grønland», forteller at det er vanlig at mannlige instruktører sier ting som «det er synd at du er så tjukk».

— Jeg har latt meg rive med og holder vekta fordi jeg ikke vil bli lei meg, sier hun

Foto: TV 2
Foto: TV 2