Festivalen hans fikk ikke en eneste krone. Saken ble ikke engang behandlet fordi administrasjonen hadde lagt den i bunken av søknader som ikke var prioritert. Et av styremedlemmene kunne likevel ha tatt den opp, men det var det ingen som gjorde.

I fire stive timer satt Buli og ventet på at nådens sol skulle skinne på ham og bookingkoordinator Trond Åge Nyhus og driftssjef Nadja Fjeldheim, som var ved hans side som våpendragere. Ved styrebordet rislet og rant det penger ut over det ene prosjektet etter det andre, men om Quart var det stille.

DISKUSJON: Det oppsto heftig diskusjon mellom Quart-sjef Arild Buli og styreleder Trond Bjørnenak (til v.). Styremedlem Jørgen Kristiansen lyttet til disputten. FOTO: TORSTEIN ØEN Foto: Torstein Øen

Pausekrangel

En viktig grunn til det var at Quart selv ba om konfidensiell behandling da de søkte om ti millioner kroner i høst. Og da blir det slik.Buli forsøkte selv å oppheve konfidensialiteten i hver eneste liten pause i går: – Vi ønsket konfidensiell behandling da vi søkte, men har siden desember ønsket åpenhet, sa han henvendt til styreleder Trond Bjørnenak.

Dette har imidlertid ikke Quart-sjefen bedt om skriftlig.

– Vi kan ikke plutselig oppheve konfidensialiteten fordi søkeren tropper opp på et styremøte, sa Bjørnenak. Og understreket samtidig at han misliker konfidensielle søknader: – Jeg skulle ønske at alle som søker hos oss gjør det åpent, slik at styrebehandlingen og begrunnelsen vår blir klar for alle, sa han.

– Jeg kan ikke forstå hvorfor vi ikke får noen forklaring på hvorfor vi ikke får penger, sa Buli.

Ekstraordinært

– Vi hadde søknaden fra Quart oppe i et ekstraordinært styremøte den 23. oktober. Der ble den behandlet særdeles grundig, og Quart-ledelsen var selv med på telefonen. Vi fant ikke den gang grunn til å gjøre et ekstraordinært vedtak, og det er ikke kommet fram noe nytt nå, sa Bjørnenak.

Han opplyste at det lå hele ni konfidensielle søknader i gårsdagens bunke, og at åtte av dem ikke var blitt anbefalt av administrasjonen. En av dem var Quart. – Vi har allerede særbehandlet dere én gang, da vi avholdt ekstraordinært styremøte 23. oktober. Vi kan ikke gjøre det en gang til, sa Bjørnenak til Buli. Omsider ble møtet lukket, så styret kunne vurdere de konfidensielle sakene.

– Vi har jo mange nye ting på plass, understreket Quart-sjefen overfor Fædrelandsvennen mens han ventet. Noen band kunne han ikke røpe, men sa de blant annet har mer konkrete prisoverslag og ferdige planer for Salamanderparken.

Men da dørene ble åpnet igjen, var det nei. Blankt nei. Ingen ønsket å ta saken opp nå nytt. – Det er jo helt utrolig. Her holder vi på å bygge opp Norges viktigste musikkfestival, og så er det ingen ting å hente, sukket Buli oppgitt.