En ny Michael Jackson-single når verden den 12. oktober. Singelen «This Is It» gis ut av Jacksons plateselskap Sony Music's Columbia/Epic Label Group, melder nyhetsbyrået Retuers. Michael Jacksons gjør backingvocals på singelen.

Etter planen skulle «This Is It» lanseres internasjonalt den 26. oktober og i Nord Amerika den 27. oktober for å samkjøres med premieren på filmen «This Is It» som om handler Jacksons siste tid.

For radio?

I motsetning til disse opplysningene, sier en talsmann for plateselskapet i London at singelen ikke kommer for salg, men utelukkende blir til bruk for radiostasjoner.

– Denne singelen definerer atter en gang, og som verden allerede vet, Michael Jackson som en av Guds største gaver til jorden, sa co-producer av albumet og administrator av Jackson-boet, John McClain, til nyhetsbyrået.

Nye ting

Den første discen av to discs-albumet «This Is It» inneholder to forskellige videoversjoner av singelen «This Is It», samt noen av Jacksons gamle hiter. Disc to vil inneholde tidligere upubliserte versjoner av noen av stjernens klassikere, og en taleversjon av diktet «Planet Earth». Det er Michael Jackson selv som leser diktet, og det har tidligere aldri vært offentliggjort.

«This Is It»-filmen inneholder upubliserte bilder og film, 100 timers opptak av prøvene fram mot comeback-konsertene på London O2 Arena, inkludert de endelige kostymeprøvene, og en ny, digital oppgradering av «Thriller»-videoen.

Arrangøren av det som skulle bli «This Is It»-konsertene i London, AEG Live, og Jackson-boet forlangte opprinnelig 320 millioner kroner for rettighetene til bildene. Fire store filmstudio var interessert i materialet som Sony til slutt skal ha gitt 414 millioner for.