Årsaken er forsinkelser i leveransen av teknisk sceneutstyr til hovedscenen, som igjen ga mindre tid til opplæring av de ansatte.

— Alt er på plass, men noe har vært forsinket, slik at opplæringen ikke har vært tilfredsstillende. Vi valgte å utsette billettsalget for å gi dem som jobber her arbeidsro, sier informasjonskonsulent Maria Børja ved Den Norske Opera.

Før 18. februar vil Operaen ta stilling til om den planlagte premieren på «Jorda rundt på 80 dager» bør forskyves. Men billettsalget vil uansett starte da. Ifølge avdelingsdirektør i Statsbygg, Mette Nordhus, skyldes utsettelsen flere småforsinkelser blant de ni kontraktene som dekker hovedscenen

— Her er det veldig mange ting som skal passe sammen. Vi har ikke kommet så langt som vi skulle ønske, men vi jobber fremdeles ut ifra at alle premierer skal gå som planlagt, sier hun.

Åpningsgallaen 12. april blir ikke berørt av forsinkelsene. Det er fordi «Jorden rundt på 80 dager» krever veldig komplisert sceneteknikk at denne muligens kan bli utsatt