Mandag ble det klart at animasjonsfilmen «Peter og ulven» er nominert til Oscar. Filmen er delvis produsert i norske Storm Studio.

-Peter og ulven er jo en litt annen type film enn vi pleier å vise, men den er en god film å bygge en større ramme rundt, sier Kosmoramadirektør Nina Steen.

Den 30 minutter lange animasjonsfilmen er basert på det russiske eventyret og musikkstykket med samme navn.

Norske effekter

«Peter og Ulven» er regissert av britiske Suzie Templeton, og Breakthru film er produsenter. Storm Studios har hovedsakelig stått for etterarbeidet på filmen, som er nominert i klassen for beste animerte kortfilm.

— Vi har levert over 250 effektshots til filmen og har jobbet beinhardt med det flotte resultatet på det digitale etterarbeidet. På det meste var vi over 30 personer i sving døgnet rundt, forteller produsent Kristin Hellebust til VG Nett.

Storm Studio jobbet med filmen imellom to og tre måneder, og Hellebust mener nominasjonene er et løft for hele det norske filmmiljøet.

Fantastisk å være nominert

-Å være nominert er helt fantastisk sier Hellebust til VG Nett.

Produsenten har ikke tatt avgjørelsen om Storm Studio kommer til å være representert under Oscar-utdelingen 24. februar.

Storm Studio var også produsenter på Storfilmen «Slipp Jimmy fri»

Kosmorama har også sikret seg en annen potensiell Oscar-vinner med «Lars and the real girl» Komedien om Lars sin jakt på drømmedama er nominert i kategorien for beste originalmanus.

Forelska i dukke

-Et utrolig sjarmerende film, skrevet av Nancy Oliver, som er tekstforfatter i Six feet under. Akkurat slik humor som jeg ler av, forklarer Nina Steen.

Hun så filmen på Toronto filmfestival, og det var da hun bestemte at den burde være med til årets Kosmorama.

-To Oscar-nominerte filmer på programmet så langt. Betyr dette at dere er blitt flinke til å speide etter kvalitetsfilm?

-Ja, uten å skryte vil jeg si at vi har veldig dyktige folk som jobber med å velge ut filmer. Både kuratorene, og folk fra Filmklubben og Cinemateket, som kommer med verdifulle tips og råd, sier festivaldirektøren.