ARENDAL: — Faktisk så kommer vi kanskje til å debutere med to sanger som vi aldri har spilt live før. Men jeg er ikke sikker, vi må se hvordan timingen blir. Nei, hva synes dere? Bør vi gjøre det? Spør vokalist og keyboardspiller Chris Keating når vi møter bandet på stranden på Hove torsdag ettermiddag – noen timer før konserten klokken 18.15. — Ja! Svarer de andre i det som er et av bookingsjef Toffen Gunnufsens favorittband på årets festival.

— OK, da gjør vi det! sier Keating - men gir forbehold om at de kan komme til å spille noe feil på de to låtene, siden de ikke er helt innøvd ennå.

Paranoid disco-kjærlighetssang Foreløpige navn for de to nye sangene er ”Ambling alp” og ”Lovely girl”. Sistnevnte er ifølge bandet en kjærlighetssang.

— Det er en paranoid, ”freaked-out” disco-kjærlighetssang, sier vokalist og bassist Ira Wolf Tuton, og henvender seg mot Keating:

— Den forrige kjærlighetssangen du skrev handlet om å drepe kjæresten din. Så denne er bedre enn den, sier Tuton.

— Nei, det var en ”gjøre det slutt-sang”. Denne er mer sånn: Hvorfor blir vi ikke sammen, baby? Svarer Keating.

Kvartetten i det Brooklyn-baserte bandet er i strålende humør. Vi lurer på hva de synes om Arendal og Norge.

— Det er nydelig her. Vi liker Norge. Vi har bare vært her én gang før, men det var virkelig bra. Det er et så fint land at vi ville aldri svikte det, sier gitarist og vokalist Anand Wilder.

Yeasayer spilte nemlig på John Dee i Oslo i februar i år, til gode anmeldelser.

- Enkelte anmeldere mener utfordringen deres er å begrense dere, fordi dere har så mange forskjellige elementer i sangene deres?

— Noe av kritikken er definitivt på sin plass, jeg ser den. Men det var viktig for oss å starte med å starte med å lage et album ("All Hour Cymbals" fra 2007) for å introdusere oss selv for verden. Det første albumet har masse forskjellige stiler. Men vi har potensial til å gå i hvilken retning vi vil. Så vi velger å se på det som noe som kan være begynnelsen på andre ting, sier Wilder.

Leser ikke om seg selv - I hvilken retning vil dere gå med neste album?

— Jeg har lyst til å lage sanger som virkelig får publikum til å røre på seg, svarer Keating.

Rørt på seg har nykommerne selv gjort mye det siste året. Medieinteressen har også vært stor.

- Hvordan er det å ha så stort fokus fra mediene?

— Har vi det? Spør Keating, og fortsetter:

— Vi kommer til forskjellige land og blir spurt om hvordan det er å være så mye i media. Men vi vet jo ikke det, for vi får aldri se det. Og vi ville ikke forstått det uansett på grunn av språket, he-he.

— Men det er jo litt gøy. Det virker som om norske medier er ganske positive, legger han til.

- Dere går for å være et veldig bra liveband?

— Det er det de sier, he-he. Jeg tror det er viktig for oss å prøve å gi en annerledes og unik opplevelse hver gang vi spiller live. Utfordringen er å re-arrangere og gjøre annerledes ting enn på plata. Det tror jeg er en veldig sunn utfordring, og det er bra for hjernen, sier trommis og vokalist Luke Fasano.

I kveld klokken 18.15 spiller bandet på Hovescenen, før Hellacopters og The Raconteurs. Etter tre ukers ferie ser de fire frem til å stå på scenen igjen.

— Vi har hatt litt tid til å hvile nå. Så vi er veldig klare, sier Ira Wolf Tuton.