Etter ha ha hatt pause siden 2001 bestemte Søren Rasted, Claus Norreen, Rene Dif og Lene Nystrøm Rasted seg for at det var på tide å utsette verden for mer tegneseriepop igjen i fjor. Nå har de også klart nytt materiale, og singlen «Back to the 80’s» er første forsmak på albumet som slippes 15. juni.

Dansk

Kvartettens landeplage «Barbie Girl» herjet verden på slutten av 90-tallet, og ifølge plateselskapet Universal har de solgt mer enn 28 millioner album og singler. Nå vender de altså tilbake til 80-tallet, og den nye singlen han du blant annet høre på MySpace.

Tekst

Aquas tekster har sjelden blitt beskyldt for å være av det dypsindige slaget, og den nye singlen fungerer som en slags oppramsing av 80-tallsnostalgi. Her er noen utdrag fra bandets tilbakeblikk:

« Back in the Ronald Reagan days when we put satelites in space ».

« When boys wore skinny leather tighs" — like Don Johnson from Miami Vice ».

« When M&M was just a snack and Michael Jackson's skin was black»

« When the coolest thing in store (whoah)- was a Commodore 64 »

« When Huey Lewis was the News - and we went flying with Tom Cruise »

I refrenget nevnes også smakfulle 80-tallsikoner The Twisted Sisters, 7 Up, Iron Maiden, Bananarama og Breakfast Club, og det slås rett og slett fast at «Those were the days».

Ansvarlige

De ansvarlige for teksten er Søren Nystrøm Rasted og Claus Norreen, og det nye albumet inneholder tre nye låter i tillegg til 16 remasterede sanger fra tidligere utgivelser. Danske Berlingske Tidende var fra seg av begeistring for den 75 prosent danske kvartetten konsert i Horsens nylig, og bekrev de nevnte Nystrøm Rasted og Norreen som intet mindre enn «to af de fineste popkomponister i dette land ». Femmeranmeldelsen innledes med kraftuttrykket «Ved Barbies bryster!», og den danske konsertanmelderen slår også fast at « Det handler kun om en ting. Okay da, TO ting – og de hedder sjov og ballade. Det kan så meget vel være, det er anakronistiske begreber, som tiderne er, men så meget mere har vi brug for dem. »