ARENDAL: — Rettsmøtet går som planlagt, skriver musikksjef Toffen Gunnufsen på sms.

Verken han eller festivalsjef Morten Sandberg var interessert i å meddele seg muntlig til Fædrelandsvennen i går, etter å ha vært under intenst mediepress de siste ukene. Krav og gjeld på til sammen ni millioner kroner henger over Hovefestivalen, og i dag må de svare på konkursbegjæringen fra Skatt Sør på 1,3 millioner kroner i moms.

- Det får du se Kan ikke festivalen godtgjøre overfor retten at de har disse pengene, kan de bli slått konkurs allerede i dag. Dette sier kilder i tingretten.

Gunnufsen ville mandag ikke svare på om han og Morten Sandberg kommer med en garanti for at beløpet kan betales.

— Det får du se når den tid kommer, var svaret, fremdeles på sms.

Desperat pengenød Hovefestivalen har de siste par ukene ligget i forhandlinger med en investor de ikke vil ut med navnet på. Mye tyder på at det er snakk om engelske Festival Republic som også eier og driver Reading-, Glastonbury og Leedsfestivalene i England.

Dette kan være det siste halmstrået for festivalen som er i desperat pengenød selv etter at alle kreditorene skal ha gått med på en akkord hvor de ettergir 35 prosent av kravene sine.

Etter denne akkorden er leverandørgjelda på 4-5 millioner kroner. I tillegg kommer skyldig artistskatt på 2,1 millioner kroner, og altså momskravet fra Skatt Sør som festivalen nå er begjært konkurs på.

Dessuten må festivalen skaffe et ukjent antall millioner kroner for å styrke aksjekapitalen i tråd med sin egen handlingsplan.