KRISTIANSAND: — Det var utrolig sterk opplevelse. Jeg måtte få lydteknikeren til å klype meg i armen. Det føltes jo som et fairytale, ler Inger Lise Stulien på telefon til fvn.no.

Etter å ha stilt seg bakerst i køen av horden av autografjegere etter konserten med Alexander Rybak i Domkirken onsdag kveld, sikret countrysangeren seg noe mer enn en gylden signatur.

— Det er helt utrolig sporty at han sa ja, jubler Stulien.

Med en nyskrevet countrylåt i ermet, som bare ropte etter en fele, var anledningen for stor til å gå fra seg når Alexander Rybak spilte i Kristiansand Domkirke. Låten, som skal være Stuliens bidrag til Protestfestivalens cd-utgivelse, trengte en fele. Og Stulien ville ikke ha hvilken som helst felemann.

— Jeg tenkte at det var banalt å tro at han ville takke ja, men ville ikke la sjansen gå fra meg, forteller Stulien, som pent stilte seg i bakerste rekke for sitt ærend.

Etter en og en halv time med tålmodig venting hadde autografjegerne fått sitt, og Stulien kunne endelig ta motet til seg.

Svarte med et smil

  • Jeg spurte med et smil og han svarte med et smil, ler Stulien, som sikret seg Rybaks bidrag på kun en betingelse; Å få Rybak til flyplassen i tide.

På under to minutter takket Rybak ja til å bidra vederlagsfritt på en sang han aldri hadde hørt.

— Det er helt utrolig at han ville det. Han er jo gull verdt i disse tider.

Først på vei til studio lurte Rybak på hva slags låt han skulle være med på. Stulien fortalte at det var en countrysang.

— Perfekt, kvitterte Rybak.

- Løfter sangen

Etter å ha hørt gjennom sangen én gang, gikk Rybak inn i studioet og spilte inn sitt spor.

Stulien ser ikke i tvil om at han preget innspillingen.

— Han løfter sangen noe enormt.

Hun er i tillegg imponert over musikerens mangfoldighet når det kommer til musikalske sjangre.

Nå kan hun skilte med å ha spilt inn en låt med selveste Alexander Rybak. Resultatet kan du høre på årets Protestfestival cd, som kommer i september i år.