Madonna forlot søndag Malawi etter et mislykket forsøk på å adoptere den tre år gamle jenten Mercy James.

Popstjernen har imidlertid ikke gitt opp, og vil anke rettens avgjørelse.

— Foreldrene var rasende

Nå har Madonna imidlertid fått et nytt problem: Faren til barnet har dukket opp. Og han vil gjerne oppdra datteren selv.

Den unge mannen, James Kambewa, sier han ikke ante at datteren var i live. Etter at han fikk vite at jentens mor Mwandida Maunde (15) var død, hadde han antatt at også barnet var omkommet.

— Nå vet jeg at hun lever, og er villig til å forsørge henne, sier Kampbewa ifølge People.

Både Kambewa og Maunde var skoleelever da femtenåringen ble gravid.

— Foreldrene hennes var rasende fordi jeg hadde tuklet med datteren. De laget et helvete for meg, så jeg stakk fra byen, forklarer han.

Døde etter fødselen

Lille Mercy ble født i januar 2006.. Moren døde åtte dager etter fødselen. Den øvrige familien var for fattige til å forsørge jenten, og så seg tvunget til å plassere henne på et barnehjem. Noe motvillig gikk slektningene med på å la Madonna adoptere.

De liker dårlig at barnefaren plutselig har dukket opp.

— Han var ikke her da kjæresten hans ble gravid. Han gikk ikke i begravelsen. Vi tror ikke at han en gang visste at han hadde en datter, sier Peter Baneti, en av Mercys onkler.

— Vi tillater ikke at han skal komme inn i Mercys liv nå – bare fordi hun er berømt. Vi er sinte på denne gutten.

Anker

Fredag bestemte en domstol at Madonna ikke fikk adoptere, siden hun ikke er bosatt i Malawi.

Den 50 år gamle artisten adopterte i 2006 den malawiske gutten David Banda (4). Men etter at hun tok med seg den lille gutten til England før adopsjonen formelt var i orden, innførte styresmaktene en regel om at adoptivforeldre må ha bodd i landet i minst 18 måneder før de kan adoptere.

Madonnas advokater forbereder nå en ankesak for landets høyesterett.