Katherine Jackson mener at sønnens lege, Conrad Murray, ikke fulgte med den påfølgende tiden etter han satt store doser med anestesimiddelet Propofol, fordi han hadde sovnet.

Murray er nå mistekt for uaktsomt drap av popkongen.

Michael Jacksons plastikkirurg og lege, Steven Hoefflin, som behandlet popkongen fram til 2002, har gått gjennom listen over medisiner stjernen tok. Han hevder at Murray ga ham Propofol intravenøst hver eneste kveld.

— Galskap

Legen og familievennen Hoefflin sier til den britiske tabloidavisen The Sun.

— Michael var desperat etter å få sovne. Jeg tror dr. Conrad Murray var hyret inn daglig for å gi ham Propofol ved leggetid. Michael omtalte dette stoffet som melk, fordi det ser melkeaktig ut. Jeg er blitt fortalt dette av familien, og dersom dere har noe kjennskap til dette stoffet, som ikke burde administreres av andre enn trenede anestesileger og i en klinisk setting, vet dere at det er både galskap og farlig.

Anestetisimiddel

Propofol er et korttidsvirkende intravenøst anestesimiddel brukt for generell narkose under kirurgiske inngrep og for sedasjon i intensivavdelinger. Det aktive stoffet har en melkehvit farge som gjør den svært lett gjenkjennelig. Ifølge moren og legen Hoefflin kalte Michael Jackson dette stoffet for melk.

— Min mening er at Murray kan ha falt i søvn natten Michael døde, mens intravenøsen med Propofol fortsatt var i Michaels arm.

Razzia

Politiet ransaket i går dr. Conrad Murrays hjem på jakt etter bevis for uaktsomt drap. De lette etter resepter, dokumenter og notater som hadde med Murrays behandling av Jackson å gjøre.